Serbia și Turcia, laureatele Balcaniadei de beachvolley de la Timișoara! O fostă jucătoare a Lugojului, printre campioane

DSCF0217 (Medium)A căzut cortina peste cel mai important eveniment sportiv al acestei veri de la Timișoara. Vreme de cinci zile, orașul de pe Bega a fost capitala voleiului pe plajă din această zonă a continentului, Balcaniadele de U22 atrăgând atenția amatorilor acestei discipline către Parcul Rozelor. În această dimineață, au avut loc finalele întrecerii de seniori, Serbia – la feminin și Turcia – la masculin fiind marile câștigătoare.

În întrecerea feminină, Bulgaria și Serbia2 și-au disputat medalia de bronz . O partidă extrem de antrenantă, cu răsturnări de situație adjudecată de bulgăroaicele Dinova și Angelova, cu scorul de 2-1. În finala mică a băieților, cuplul Kotsilianos/Zoupanis, care a reprezentat Grecia, s-a impus fără probleme în fața Turciei 2, cu Sekerci și Memer în componență. A fost 2-0 pentru eleni, pe seturi 21-13 și 21-15.

În primul duel pentru medalia de aur, la feminin, s-au întâlnit Serbia 1 și Moldova. În echipa Serbiei, a evoluat și Milena Matic, voleibalistă care în sezonul trecut a activat la CSM Lugoj. Fosta jucătoare a trupei de pe Timiș a avut câștig de cauză, alături de colega ei, Isidora Egic, cele două adjudecându-și victoria cu 2-0, pe seturi 21-15, 21-17.

O bună vorbitoare a limbii române, Milena Matic a mărturisit că s-a simțit bine la Timișoara, unde a reușit să-și adjudece un titlu nesperat. „A fost un turneu foarte bun, ne-am simțit foarte bine la Timișoara. Ne bucurăm că am câștigat medalia de aur. Țin să le felicit pe adversare, pe partenera mea, dar și organizarea de aici, care a fost perfectă. Nivelul a fost bun, a fost destul de greu să ajungem până în această fază. Nu speram să câștigăm titlul, pentru că echipa Bulgariei era mult mai experimentată decât noi, dar cu ambiție și dăruire, am reușit”, a spus sârboaica.

La rândul lor, moldovencele sunt mulțumite de clasarea pe cea de-a doua treaptă a podiumului, însă speră să se revanșeze peste două săptămâni, atunci când va avea loc a doua etapă a Balcaniadei, în Bulgaria. „Turneul a fost puternic, au fost echipe bune, organizarea foarte bună. Desigur, se putea și mai bine, dar medalia de argint e un rezultat foarte bun. E prima competiție la care participăm împreună, deci e bine”, a declarat Ekaterina Idjilova, completată de colega ei, Polina Arabadji:  „Sperăm să ocupăm locul 1 în Bulgaria, unde se va desfășura următoarea etapă a Balcaniadei, la sfârșitul lunii august”.

DSCF0275 (Medium)În finala băieților, perechea turcă Murat Giginoglu/Volkan Gögtepe s-a impus destul de ușor în fața sârbilor Miljan Kikovic/Stefan Basta. A fost 2-0, pe seturi 21-14, 21-15. După un prim set controlat cu autoritate de turci, sârbii au pus probleme în actul secund, însă Giginoglu și Gögtepe s-au desprins în cea de-a doua jumătate.

„Ne bucurăm că am câștigat turneul, a fost o organizare foarte bună. Un turneu important, care se punctează foarte bine. Îmi felicit partenerul, sperăm să continuăm pe aceeași linie. Am venit aici cu gândul de a câștiga medalia de aur și am reușit”, a declarat Murat Giginoglu (foto).

Organizatorii Balcaniadei speră ca, prin reușita turneului din acest an, să atragă competiții de o anvergură și mai mare în anii următori, la Timișoara. Se are în vedere organizarea unui Campionat European de juniori, în 2015, baza din Parcul Rozelor urmând a fi mărită, pentru a putea găzdui echipe de băieți și fete din 36 de țări.

About Gabriel Toth

Leave a Reply