SCM Politehnica și-a prezentat achizițiile verii: „Putem încerca să câștigăm titlul”

13839730_1223902034299208_877052856_oOptimismul a fost cuvântul de ordine la conferința de presă organizată aseară, la sala „Constantin Jude”, de formația de handbal masculin SCM Politehnica. În fața presei au stat cei șase jucători transferați în această vară, mulți dintre ei cu CV-uri impresionante și o experiență îndelungată la nivel internațional. Cu toții sunt convinși că pot face treabă bună la Timișoara în viitorul sezon, cel mai optimist dintre ei fiind portarul Adam Savic, care e de părere că, în actuala formulă, Poli se poate chiar lupta cu șanse reale la titlu.

Lista de achiziții a celor de la SCM Politehnica a fost deschisă de Marko Simovic. Interul dreapta în vârstă de 29 de ani a sosit de la vicecampioana CSM București, pentru care a evoluat în ultimele două sezoane. „Știu că Politehnica a avut o echipă foarte bună în sezonul trecut. Au existat și unele probleme, e adevărat, dar s-a trecut peste ele. Am vorbit cu Pero Milosevic despre ambițiile clubului, despre planurile de viitor, iar ideile noastre au coincis. Joc de doi ani în România, cunosc foarte bine campionatul și mi-am dorit să rămân aici, deoarece mă simt foarte bine. Contează mult și că sunt foarte mulți jucători din zona Balcanilor, pe care îi cunosc foarte bine. Ceea ce pot spune e că vom da cu toții maximum pentru această echipă. Sunt convins că putem reuși rezultate frumoase. Nu aș vrea să fac promisiuni, dar e clar că vom merge la victorie în fiecare meci și vom încerca să fim surpriza plăcută a noului sezon”, a declarat muntenegreanul.

Al doilea transfer al bănățenilor a fost tot un muntenegrean. E vorba despre Vuk Milosevic, fiul antrenorului principal de la SCM Politehnica, Pero Milosevic. „Călit” în puternicul campionat spaniol, coordonatorul de joc în vârstă de 29 de ani a evoluat în ultimul sezon la gruparea turcă Bursa Nilufer. „Cunoșteam parcursul Timișoarei, deoarece tatăl meu antrenează aici, astfel că mă bucur foarte mult că am ajuns la echipă. Îi cunosc pe aproape toți jucătorii Politehnicii, cu unii dintre ei am și jucat. Liga Națională din România e din ce în ce mai bună, de la un an la altul. Poate cu excepția Barcelonei, cred că se poate compara ca nivel cu prima ligă din Spania. În ceea ce privește colaborarea cu tatăl meu, sunt plusuri și minusuri. Eu cred că e mai greu să fii antrenat de tatăl tău, am mai lucrat împreună în Spania, acum zece ani. Sunt convins că mă voi înțelege bine cu celălalt conducător de joc al echipei, Cristi Fenici, și vom face o treabă bună împreună”, a declarat Milosevic jr.

Una dintre achizițiile de marcă ale acestei veri e, fără doar și poate, Filip Marjanovic. Talentata extremă stângă în vârstă de 27 de ani provine de la Vojvodina Novi Sad, alături de care a participat în Liga Campionilor, și are misiunea de a umple golul lăsat de plecarea unuia dintre cei mai constanți jucători ai echipei din ultimii ani, Mihai Timofte. „Primele impresii legate de Timișoara și de club sunt foarte bune, lumea e foarte prietenoasă aici. Mă bucur că am venit aici și că am semnat cu Politehnica Timișoara. M-a solicitat Pero Milosevic, știu că e un antrenor care lucrează foarte bine și cred că voi juca bine în echipa pregătită de el”, a declarat Marjanovic.

SCM Politehnica s-a întărit și pe postul de portar, unde se anunță o concurență acerbă în viitorul sezon. Pentru un loc între buturi vor lupta Zlatko Daskaloski, Răzvan Vâlceanu și nou-venitul Adam Savic. Bosniacul în vârstă de 30 de ani provine de la gruparea spaniolă Bada Huesca și e convins că, în actuala formulă, alb-violeții vor avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru titlu. „Mă bucur foarte mult că am ajuns la Timișoara. Pero Milosevic a fost cel ce m-a contactat. După primele zile petrecute aici, pot spune că am găsit un nivel mai profesionist decât cel din Spania. De aceea, sunt foarte bucuros. Eu și colegul meu Zlatko Daskaloski vom face o treabă bună în viitorul sezon. Cred că putem încerca să câștigăm titlul, deoarece avem o echipă foarte bună”, a declarat Savic.

Singurul jucător român adus de SCM Politehnica în această vară e Alexandru Gurănescu. Interul dreapta în vârstă de 19 ani a efectuat junioratul în Franța, iar în sezonul trecut a evoluat în eșalonul secund al României, la echipa Centrului Național Olimpic din Brașov. „A fost o surpriză pentru mine această venire la Timișoara. Sunt mulțumit și încântat că mi s-a dat încredere. Antrenamentele de la Poli sunt mai grele decât cele cu care fusesem obișnuit, sunt mai intense. Visul meu e să joc în cupele europene, așadar abia aștept să începem competițiile”, a declarat jucătorul împrumutat de la CNOT Brașov.

Ultimul venit în tabăra alb-violeților are și cea mai îndelungată experiență în cupele europene. Macedoneanu Filip Lazarov evoluează neîntrerupt în competițiile continentale din 2003, iar ultimele cinci sezoane le-a petrecut la puternica Vardar Skopje, alături de care a participat la precedentele trei ediții ale Ligii Campionilor, în faza grupelor. „Am primit o ofertă din partea lui Pero Milosevic și a Politehnicii Timișoara și, sincer să fiu, nu am stat prea mult pe gânduri. M-am consultat cu Zlatko Daskaloski, colegul meu de la echipa națională, care mi-a spus multe lucruri frumoase despre club. De asemenea, îi cunoșteam pe câțiva dintre jucătorii care au sosit în această vară. Sunt convins că vom reuși un sezon foarte bun împreună. Am jucat cinci ani la Vardar Skopje, în Liga Campionilor, însă anul trecut nu am jucat foarte mult. De aceea, am simțit nevoia unei schimbări. Voi participa cu Macedonia la Campionatul Mondial din Franța, astfel că îmi doresc să fiu în formă maximă pentru turneul final”, a declarat interul stânga în vârstă de 31 de ani.

În sezonul 2016/2017, lotul lui SCM Politehnica va fi o combinație între handbalul românesc și școala ex-iugoslavă. Sub comanda lui Pero Milosevic se află în acest moment nu mai puțin de opt stranieri: nou-veniții Marko Simovic, Vuk Milosevic, Filip Marjanovic, Adam Savic și Filip Lazarov, plus cei trei jucători străini rămași din sezonul trecut, macedoneanul Zlatko Daskaloski și sârbii Marko Pejovic și Marko Lasica.

About Gabriel Toth

Leave a Reply