SCM Politehnica, învinsă dramatic de Dinamo! Lipsa de inspirație a lui Lazarov i-a costat un punct pe alb-violeți

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

SCM Politehnica a înregistrat astăzi cel de-al treilea eșec consecutiv din campionat, 33-34 (17-19), chiar pe teren propriu, în fața campioanei en titre, Dinamo. Bucureștenii au controlat o bună parte a meciului, însă elevii lui Pero Milosevic au avut o revenire de senzație pe final și chiar ar fi putut salva un punct, însă în ultimele secunde ale jocului, Filip Lazarov, aflat în poziție de aruncare, s-a răzgândit în ultimul moment și a preferat o pasă în lateral, irosind șansa egalării.

Timișorenii au început perfect derby-ul de astăzi, au înscris primele două goluri ale întâlnirii, iar poarta lui Daskaloski a rămas intactă vreme de șase minute. Dinamo s-a trezit însă rapid și a pus stăpânire pe joc reușind să preia pentru prima oară conducerea în minutul 12 (4-5). După ce bucureștenii s-au distanțat la două lungimi (5-7), alb-violeții au găsit resursele revenirii și au restabilit egalitatea în minutul 15 (7-7). Au urmat minute bune în care cele două echipe au mers cap la cap și au alternat la conducere, timișorenii desprinzându-se din nou la două lungimi (11-9, 12-10), însă Dinamo a dominat finalul de repriză. Campioana a întors jocul în favoarea ei și s-a desprins din nou la două lungimi, intrând la pauză la adăpostul unui 17-19.

Dinamo a menținut distanța în primul sfert de oră al reprizei secunde, și chiar a mărit-o, ajungându-se la un maximum de patru goluri avans în favoarea alb-roșiilor, în minutul 44. Au urmat însă momente bune de joc pentru Politehnica, handbaliștii lui Pero Milosevic reușind să restabilească egalitatea, 30-30, în minutul 50. Dinamo a intrat apoi din nou la avantaj de un gol, după care fiecare echipă a ratat câte o aruncare de la 7 metri, prin Marjanovic, respectiv Asoltanei, ghicit de Savic. Dinamo a evadat din nou la trei goluri, în minutul 27 (30-33), dând impresia că a încheiat conturile în această partidă, însă poliștii au avut o ultimă tresărire de orgoliu în ultimele două minute.

Fenici a marcat golul prin care Poli s-a apropiat la o singură lungime de dinamoviști, cu 70 de secunde rămase pe ceas. Apoi, Dinamo s-a aruncat în atac, Simovic a recuperat, însă contraatacul a fost oprit de cuplul Călina / Belean, pentru un presupus fault la Esteki. Dinamo n-a marcat nici din cea de-a doua încercare, însă Poli a irosit ultimul atac, prin Filip Lazarov, care a preferat o pasă spre Simovic, în locul unei aruncări direct la poartă, dintr-o poziție mai mult decât favorabilă. Mingea a zburat în decor, spre banca dinamovistă, iar sirena care a marcat finalul a spulberat toate speranțele elevilor lui Pero Milosevic, care au luptat din greu pentru o victorie de prestigiu, dar rămân doar cu punctele cucerite în prima etapă, la Constanța.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost extrema dreaptă Marko Lasica, cu 9 goluri (8 doar în prima repriză), urmat de căpitanul Cristian Fenici, cu o prestație de excepție, încununată cu 7 goluri. Au mai înscris pentru alb-violeți Lazarov 6, Simovic 3, Marjanovic 3, L. Ștefan 3 și V. Milosevic 2. De partea cealaltă, trei jucători de la Dinamo au încheiat meciul cu câte 7 goluri în cont: Șandru, S. Esteki și Asoltanei. Au mai punctat pentru campioana en titre Vrankovic 4, Capotă 2, A. Esteki 2, Mocanu 2, Seyedalireza 2 și Criciotoiu 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply