Schimbări în conducere la RCM Timișoara

RCM Timișoara are, din această vară, un nou președinte, în persoana lui Marius Pantea. În structura de conducere a clubului se va regăsi și rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, care va fi președinte de onoare al galben-albaștrilor.

Marius Pantea (foto) este, oficial, noul președinte al RCM Timișoara. Conferențiar la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, Pantea îl va înlocui pe Alexandru Ilie, cel care a renunțat la funcție din motive personale. „Am acceptat această funcție din două considerente. În primul rând, datorită ideii de implicare mai activă a Universității de Vest în viața clubului, iar apoi datorită celor doi sponsori principali, Dan Dinu și Sorin Doda, împreună cu care cred că formăm o echipă bună”, a declarat Pantea, care îi va avea ca vicepreședinți pe cei doi finanțatori.

Marius Pantea nu e la primul contact cu rugbyul, el mărturisind că a practicat acest sport în tinerețe, la CFR Oradea.

Rectorul UVT, președinte de onoare

Postul de președinte de onoare al clubului va fi ocupat de Marilen Pirtea, cel care, din primăvara acestui an, e rectorul Universității de Vest. Pirtea promite că instituția pe care o reprezintă se va implica mult mai activ în susținerea rugbyului, pe modelul țărilor în care acest sport e extrem de dezvoltat și în care echipele au legătiri strânse cu universități de prestigiu.

„Există o legătură strânsă între bărbăție, hotărâre, rigoare și spirit de echipă, valori pe care dorim să le insuflăm și absolvenților noștri. Alăturarea dintre rugby și universitate nu e întâmplătoare. Dacă fotbalul nu contribuie în măsura în care ne-am dori la atingerea acestor deziderate, atunci sperăm să reușim acest lucru prin rugby”, a declarat rectorul Universității de Vest.

About Gabriel Toth

Leave a Reply