Schimbare de adversar pentru Flavius Biea! Maghiarul Hafner îi va fi adversar vineri, la București

12809557_701031803373209_4345806505569466024_nLa finalul acestei săptămâni, pugilistul timișorean Flavius Biea revine în ring, în cadrul unei gale puternice, care se va desfășura la Circul de Stat din București. Pugilistul în vârstă de 27 de ani va boxa vineri cu maghiarul Ferenc Hafner, un sportiv cu 37 de meciuri în circuitul profesionist.

Inițial, adversarul bănățeanului ar fi trebuit să fie Roman Seliverstov, însă rusul a anunțat că nu mai poate ajunge la București, din cauza unor probleme legate de viza pentru România.

Ferenc Hafner va împlini 41 de ani în luna decembrie, e originar din localitatea Hajduhadhaza și se află în circuitul profesionist din 2010. În acest răstimp, a disputat 37 de meciuri, din care a reușit să câștige 26, iar 14 dintre ele înainte de limită. În palmaresul maghiarului figurează și 11 înfrângeri, opt dintre ele prin K.O.

Viitorul adversar al lui Biea a disputat trei meciuri în acest an, contabilizând o victorie și două înfrângeri. Precedenta apariție în ring a lui Hafner s-a consemnat la 24 septembrie, în Slovenia, la Maribor, când a fost învins, prin decizie unanimă, de conaționalul său Attila Koros. Să mai menționăm că Ferenc Hafner și-a început cariera profesionistă cu un șir de 12 victorii consecutive.

De un parcurs perfect la profesioniști are parte, deocamdată, și Flavius Biea. În cele zece meciuri disputate până în prezent, sportivul bănățean a obținut tot atâtea victorii, iar jumătate dintre ele prin K.O. Pugilistul născut la Arad, dar stabilit la Timișoara a disputat un singur meci în acest an, în luna martie, la Montreal, când l-a învins înainte de limită pe mexicanul Ulises Jimenez. În acest moment, Biea ocupă locul 201, dintr-un total de 2.215 sportivi la nivel mondial la categoria semi-mijlocie, dar ar putea avansa între primii 120 în cazul unei victorii vineri, la București.

Duelul cu Ferenc Hafner e primul pentru Flavius Biea pe teritoriul țării noastre de la lupta pentru Centura României la Semimijlocie, din martie 2014, când l-a învins pe Robert Cristea într-o gală organizată chiar la Timișoara, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply