Să vină play-off-ul! RCM Timișoara – Știința Baia Mare 29-7


RCM Timișoara a câștigat derby-ul orgoliilor de astăzi, din Ronaț. Bănățenii au obținut o victorie cu punct bonus în fața principalei contracandidate la titlu, după probabil cea mai bună primă repriză din acest sezon.

Început fulminant în Ronaț. În fața unei tribune arhipline, RCM a început în forță partida cu Baia Mare, minutul 3 aducând și primul eseu, semnat de Fercu. După alte patru minute, balonul urma să fie culcat din nou în terenul de țintă al maramureșenilor, de această dată de Lemnaru. Nici Kinikinilau, unul dintre cei mai bun jucători ai bănățenilor din ultimele etape, nu s-a lăsat mai prejos, semnând un nou eseu, în minutul 14. Băimărenii n-au reușit să se dezmeticească după șocul din primul sfert de oră, continuând să încaseze eseuri. Lazăr a mai pus cinci puncte în contul RCM-ului în minutul 17, pentru ca în minutul 40, Kinikinilau să culce pentru a cincea oară balonul în terenul de țintă advers, după cea mai frumoasă fază a meciului, care l-a avut ca protagonist pe Cătălin Fercu.

În partea secundă, timișorenii s-au axat pe apărare, unde n-au cedat decât în minutul 58, atunci când Ailenei a reușit unicul eseu al băimărenilor, transformat de Budușanu. S-a încheiat 29-7, după un meci entuziasmat reușit de băieții lui Chester Williams, care anunță că vor fi o nucă greu de spart în play-off.

Victorie pentru Chester

Rugbyștii timișoreni i-au dedicat victoria antrenorului Chester Williams, cel care astăzi împlinește 42 de ani. Tehnicianul sud-african s-a arătat mulțumit de jocul prestat de elevii săi, care au reușit să-i facă un cadou pe cinste prin evoluția lor. „A fost un meci bun, în prima repriză am reușit un joc de atac excelent. A fost bine, sunt mulțumit și de repriza a doua, când am demonstrat că știm să ne și apărăm . Sunt fericit, mai ales că băieții au învins Baia Mare chiar de ziua mea, dar munca noastră nu s-a încheiat”, a declarat Chester Williams, la finalul meciului.

Rose: „Cred că pot mai mult”

Jody Rose e una dintre surprizele plăcute ale timișorenilor, din ultima parte a sezonului regulat. Sud-africanul a reușit și astăzi un meci foarte bun, deși a mărturisit că a jucat ușor accidentat. „Sunt foarte fericit după această victorie, cred că băieții au jucat foarte bine. Cartonașele galbene ne-au scos puțin din ritm, dar a ieșit bine pentru noi. Eu am jucat cu o ușoară accidentare, deci cred că pot mai mult decât am arătat astăzi”, a declarat Jody Rose.

Carpo: „N-a fost un meci foarte concludent”

Daniel Carpo consideră că jocul de astăzi n-a reflectat adevăratul raport de forțe dintre RCM Timișoara și Baia Mare, maramureșenii venind în Ronaț cu un lot mai subțire. „N-a fost un meci foarte concludent din punctul meu de vedere, pentru că Baia Mare n-a venit cu toată echipa. Mai sunt câteva meciuri până la intrarea în play-off, și poate din acest motiv fiecare echipă a încercat să se menajeze. Noi ne bucurăm însă pentru această victorie, una muncită și meritată. Consider că ne-am făcut treaba astăzi”, a declarat Carpo, cel care a fost numit cel mai bun jucător al etapei trecute, în sondajele Federației

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply