S-a încheiat vacanța la CH Poli! Pregătiri pentru un program infernal

ch poli stefanHandbaliștii de la CH Poli au efectuat în această dimineață primul antrenament din 2015, la sala „Constantin Jude”. Antrenorii Constantin Ștefan și Sorin Sărăndan au la dispoziție o perioadă destul de scurtă, de trei săptămâni, pentru a-i pune pe picioare pe băieți, mai ales din punct de vedere fizic. Pe timișoreni îi așteaptă un program infernal, urmând a disputa nu mai puțin de nouă meciuri oficiale în decurs de șase săptămâni, de la sfârșitul acestei luni și până la începutul lunii martie.

Primul antrenament al anului 2015 pentru handbaliștii de la CH Poli s-a desfășurat în efectiv aproape complet. Au lipsit motivat doar Zlatko Daskaloski și Demis Grigoraș, cei doi fiind însă așteptați la sesiunea de după-amiază. Antrenorul Constantin Ștefan e mulțumit de faptul că, în acest moment nu există probleme medicale în lot și speră ca perioada de trei săptămâni pe care o are la dispoziție pentru pregătiri să fie utilizată la maximum.

„Avem o perioadă foarte scurtă de pregătire, dar foarte încărcată. Trebuie să punem la punct problemele pe care le-am avut anul trecut în meciurile pe care le-am disputat, să facem o pregătire cât mai atentă pentru că, din 28 ianuarie până pe 4 martie vom disputa nouă meciuri. E astfel foarte important să fim foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic, să nu avem parte de accidentări”, a declarat Ștefan.

Tehnicianul lui CH Poli a vorbit și despre tipul de antrenamente pe care îl vor efectua handbaliștii săi în următoarea perioadă. „Avem antrenamente combinate în prima săptămână, în sală, pe stadioon, plus sală de forță. De săptămâna viitoare vom intra pe specific și vom încerca să facem și câteva meciuri amicale. Nu foarte multe, pentru că e o perioadă destul de aglomerată și nu ne dorim să aducem echipa într-o stare de oboseală”, a mai spus Ștefan.

Antrenorul secund și, în același timp, preparatorul fizic Sorin Sărăndan spune că acumulările din următoarele trei săptămâni sunt esențiale, având în vedere că, în actualul format al campionatului, momentele de răgaz sunt extrem de rare.

„Campionatul a ajuns să se joace într-un ritm mai alert, nu au fost prea multe perioade de recuperare, astfel că nu am putut pune prea mult preț pe pregătirea fizică. De aceea, în această perioadă vom încerca să acumulăm cât mai mult, pentru că vom juca într-un ritm infernal, sâmbătă – miercuri. Băieții sunt ok, au avut program stabilit și în vacanță, iar acest lucru s-a văzut și pe cântar. Sunt în parametri, iar după primul antrenament sunt în regulă” , a spus Sorin Sărăndan.

CH Poli are programat primul joc oficial al anului pe 28 ianuarie, atunci când va primi vizita vechii rivale Minaur Baia Mare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply