România, chinuită de Ucraina! Timișoreanca Daiana Mureșan, în sextetul de start

210605_Romanya-Ukrayna_02
Naționala de volei feminin a României dispută în aceste zile, în Turcia, la Ankara, turneul final de calificare la Campionatul Mondial din Italia. Fetele pregătite de Guillermo Gallardo au debutat vineri seară cu o victorie în cinci seturi în fața Ucrainei, punctul pierdut micșorând șansele tricolorelor de a participa la turneul final. În sextetul de start al reprezentativei noaste s-a regăsit și timișoreanca Daiana Mureșan.

Naționala de volei feminin a României a avut de pătimit în fața reprezentativei Ucrainei, în primul joc al turneului de calificare la CM din Italia, desfășurat la Ankara. Tricolorele au cedat primul set, cu 23-25, pentru ca apoi să egaleze situația după un act prelungit – 26-24. Cel de-al treilea set a revenit tot ucrainencelor, care s-au impus la 19, însă România a avut forța să revină, împingând meciul în decisiv, 25-21. Tricolorele au condus în permanență pe durata ultimului set, însă adversarele s-au ținut aproape: 15-12 și 3-2 scor final, după un meci întins pe durata a două ore și 20 de minute.

În sextetul de start aliniat de Guillermo Gallardo s-a regăsit și timișoreanca Daiana Mureșan, care a contribuit cu 10 puncte la zestrea României. Să mai spunem că universalul în vârstă de 23 de ani nu a efectuat alături de națională întregul stagiu de pregătire de la Izvorani, început înaintea Crăciunului, ea fiind învoită pentru meciul pe care echipa sa de club, Pallavolo Ornavasso, l-a susținut, pe 26 decembrie, în compania celor de la Conegliano, în primul eșalon italian.

În cel de-al doilea meci de vineri, reprezentativa gazdă, Turcia, s-a impus extrem de lejer în fața voleibalistelor cipriote, cu 3-0 (-9, -9, -12). Astăzi, în cea de-a doua zi a turneului, Turcia va întâlni Ucraina de la ora 15, pentru ca, trei ore mai târziu, să înceapă disputa dintre România și Cipru.

Concomitent, se mai dispută alte patru turnee pentru accederea la Campionatul Mondial, din care se vor califica primele clasate și cele mai bune două locuri secunde. Turneul final va fi găzduit de Italia, în perioada 23 septembrie – 14 octombrie.

About Gabriel Toth