Revedere cu Romică Buia! ASU Politehnica a stabilit un amical cu echipa lui „Figo din Banat”

2002_08_17-poli-bacau2-0e01m-11ASU Politehnica mai are programate patru meciuri de verificare înaintea reluării luptei din Liga a III-a. Față de programul anunțat inițial, a mai apărut un test, în compania maramureșenilor de la ACS Comuna Recea, care evoluează în seria a V-a a eșalonului terț. Cum s-a ajuns la acest adversar? Simplu! Antrenorul echipei din Comuna Recea e Romică Buia, cel poreclit „Figo din Banat” în perioada în care a evoluat în prima ligă pentru Poli (2002-2005).

Partida dintre ASU Politehnica și ACS Comuna Recea se va disputa la sfârșitul săptămânii viitoare, vineri, 26 februarie, la Timișoara. O zi mai târziu, alb-violeții vor juca un amical stabilit încă din luna decembrie, cu o altă formație din C5, Luceafărul Oradea. Astfel, antrenorul Sorin Brîndescu va împărți în două lotul de jucători, urmând ca fiecare dintre ei să primească 90 de minute.

„Romică m-a sunat și mi-a propus să jucăm un amical. Chiar mă bucur de această oportunitate, deoarece ne apropiem încetul cu încetul de reluarea campionatului și e foarte important să dăm 90 de minute fiecărui jucător. Până acum au jucat 45 de minute fiecare, dar începem deja să conturăm primul 11. De aceea spun, ne pică bine amicalul cu echipa lui Romică Buia, o echipă tot de nivelul eșalonului al treilea”, ne-a declarat Sorin Brîndescu.

ACS Comuna Recea e, de asemenea, nou-promovată în eșalonul al treilea al fotbalului românesc. Maramureșenii au câștigat, în vară, barajul contra campioanei județului Bistrița-Năsăud, Voința Cetate, după 3-1 pe teren propriu și 2-3 în deplasare. Deși promovarea a fost obținută cu antrenorul Maria Sabadâș, oficialii echipei i-au predat „cârma” pentru Liga a III-a lui Romică Buia, originar din zona Maramureșului. În acest moment, ACS Comuna Recea ocupă locul 8 în C5, cu 19 puncte.

Romulus Buia a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ce au evoluat la Poli în ultimul deceniu și jumătate. Decar al alb-violeților în perioada 2002-2005, Buia a evoluat în 58 de jocuri oficiale pentru Poli, reușind să înscrie de trei ori. „Figo” e stabilit de ani buni la Timișoara, iar înainte de a prelua echipa din Comuna Recea a fost antrenor-jucător în „D” Timiș, la Progresul Gătaia.

Așadar, iată programul amicalelor pe care ASU Politehnica le va disputa până la reluarea campionatului:

Sâmbătă, 20 febriarie, ora 13 (Baza 2) vs. Radnicki Sutjeska (Serbia, L3)
Miercuri, 24 februarie vs. Mama Mia Becicherecu Mic*
Vineri, 26 februarie vs. ACS Comuna Recea*
Sâmbătă, 27 februarie vs. Luceafărul Oradea*
*) ora și locul de disputare vor fi anunțate ulterior

About Gabriel Toth

Leave a Reply