Reunire cu nume noi la BCM Danzio


BCM Danzio a efectuat astăzi primele antrenamente din 2013. Gruparea timișoreană s-a reunit cu gândul la play-off-ul Ligii Naționale, obiectiv pentru care au și sosit deja primele întăriri, Sonja Maric și Tunde Kilin.

BCM Danzio a revenit astăzi pe parchet după vacanța de iarnă. Tehnicianul Dan Ionescu speră ca anul 2013 să aducă o nouă calificare în play-off pentru „panterele roz”, dar pentru asta trebuie recuperate punctele pierdute în tur la Alexandria sau Sportul Studențesc.

„Ne-am întors la treabă, cu bateriile încărcate, după ce timp de o săptămână am dansat cu cârnații de gât în jurul bradului. Sperăm să reușim o treabă bună în acest an. Va fi un retur destul de dificil, deoarece pentru a intra în play-off va trebui să câștigăm în special meciurile de acasă. Toți adversarii care sunt pe lângă noi vor veni la Timișoara. Dacă vom câștiga acele meciuri, vom fi în 1-8”, a declarat Dan Ionescu.

Noutățile din lotul lui BCM Danzio sunt sârboaica Sonja Maric și Tunde Kilin, de la Olimpia București, dar chiar și așa, Dan Ionescu nu consideră că echipa va fi mai puternică valoric decât în tur. „Nu cred că va fi un lot mai puternic decât în tur. Lotul, așa cum l-am visat eu, a fost cel de la începutul sezonului. Acum încercăm să cârpim ceea ce s-a pierdut pe parcurs”, a mai spus Ionescu. BCM Danzio s-a despărțit, înainte de finalul turului, de sârboaicele Nevena Saponjic și Natasha Mijatovic, iar de la începutul acestui an a fost pusă pe liber și Corina Moroșan, fostul căpitan al echipei lipsind tot sezonul de pe parchet din cauza unei accidentări.

Sonja Maric are 27 de ani și a evoluat, de-a lungul carierei, în Serbia, la KK Celarevo, și în Ungaria, la Atomeromu Szekszard. „Am auzit că Timișoara avea nevoie de o jucătoare de poziția 4, eu eram în căutarea unui club nou, deci dorințele noastre s-au intersectat. Sper ca la sfârșitul sezonului, atât eu, cât și clubul să fim mulțumiți de colaborare. Cunosc echipa, am văzut-o într-un amical la Vrbas, joacă la un nivel foarte bun”, a declarat sârboaica, după primul contact cu BCM Danzio.

Tunde Kilin a împlinit 21 de ani pe 25 decembrie și vine de la Olimpia București, club ce și-a anunțat retragerea din Liga Națională. Noul fundaș al „panterelor roz” face și obiectul echipei de U23, acolo unde BCM Danzio țintește titlul de campioană în acest sezon. „Am venit aici pentru că situația la Olimpia București s-a înrăutățit. Mi s-a părut cea mai bună alegere pentru mine, atât ca oraș, cât și ca echipă. Timișoara e o echipă clasată sus și sper să fie bine. Avem șanse să ajungem în play-off, cred în această echipă, iar la U23 îmi doresc medalia de aur”, a declarat tânăra jucătoare.

BCM Danzio mai caută un pivot, clubul timișorean tatonând, de ceva vreme pista Milena Marjanovic, de la KK Vrșeț. Jucătoarea în vârstă de 21 de ani se află sub contract cu gruparea sârbă până în vară, dar chiar și așa, șansele ca aceasta să se alăture „panterelor roz” încă din zilele următoare sunt în continuare destul de mari.

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply