Remiză albă în decor cenuşiu: Politehnica Timişoara – CSM Școlar Reșița 0-0

Pe o vreme demnă mai degrabă de miezul lui noiembrie decât de un început de „Făurar”, Politehnica Timișoara și CSM Școlar Reșița s-au anihilat reciproc și au încheiat nedecis, 0-0. O întâlnire disputată pe terenul sintetic, pe mai multe rafale de ploaie, și în care au ieșit în evidență mai degrabă duritățile, tratate cu multă lejeritate de brigada condusă de Elisei Balaj.

Duelul în sine a fost unul echilibrat, între o divizionară secundă care cochetează cu podiumul și o formație de Liga a III-a întărită serios în această iarnă, în tentativa de a promova în eșalonul al doilea. În prima repriză, alb-violeții au solicitat două lovituri de la 11 metri, la un fault asupra lui Sorescu, iar apoi la un henț comis în propriul careu de Podină, însă de fiecare dată centralul a lăsat jocul să continue. Reșița l-a căutat mult pe ex-polistul Staicu, care a și avut o bară, în minutul 15, la o reluare de pe colțul scurt, după un corner executat de Copaci. Incursiuni periculoase a mai avut și Ene, un alt nou-venit în tabăra roș-neagră.

În partea secundă, ambii tehnicieni au rulat întreg efectivul, Bogdan Andone dându-i credit unui alt junior din generația 2003. E vorba despre Denis Radu, care devine al cincilea reprezentant al grupei pregătite de Iulian Prodana care bifează minute în amicalele din această iarnă, după Borbei, Gașpar, Bîrloveanu și Ursu.

La mijlocul reprizei secunde, jocul a fost întrerupt minute bune, după ce Krausz a acuzat o lovitură puternică în zona coastelor. A fost nevoie de intervenția ambulanței, care l-a transportat la spital pe mijlocașul polist pentru îngrijiri și investigații mai amănunțite.

Să mai spunem că delegația reșițeană a fost lipsită de antrenorul principal, Daniel Oprița, chinuit de dureri în zona cervicală. Astfel, indicațiile de pe margine le-a dat secundul său, Ștefan Nofitovici.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Scutaru, Taub – Krausz, Ignea, Poparadu – Sorescu, Plămadă, Predescu. Au mai intrat după pauză Lusamba, Bilia, Giuricici, Schieb, Lazea, Coadă, Ghinescu, Teut, Gașpar, D. Radu.
CSM Școlar Reșița (antrenor Ștefan Nofitovici): Zimmermann – B. Szijj, Bactăr, Podină, Liuba – Bărbulescu, Breșneni, Copaci, D. Ene – Manole, Staicu. Au mai intrat Petruț – Negoescu, Puțanu, Vădrariu, Jula, Vaștag, Costin, Burciu, V. Topic, N. Bursac, Marius Mustețea, Marian Mustețea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply