RCM Timișoara vizează cinci puncte și la București

danie

RCM Timișoara va evolua duminică, în deplasare, pe terenul celor de la CSM București, o formație ce s-a întărit consistent în iarnă. Dacă în sezonul trecut, bănățenii au defilat în ambele întâlniri cu rugbyștii din capitală, de această dată, disputa pare ceva mai echilibrată. Chiar și așa, galben-albaștrii nu concep să nu revină pe Bega cu toate cele cinci puncte puse în joc.

După o prestație entuziasmantă în fața Farului, într-un cadru special, RCM Timișoara se deplasează pe terenul celor de la CSM București, o formație ce pare decisă să se înscrie în lupta pentru semifinalele Superligii. Gruparea din capitală a transferat masiv din Emisfera Sudică în această iarnă, reușind să își formeze un lot mult mai echilibrat față de sezoanele trecute.

„CSM e o echipă foarte competitivă în acest sezon. Așteptăm cu toții acest meci pentru că trebuie să îmbunătățim ceea ce am reușit joi. Avem câțiva absenți. Țăruș și Fonovai sunt accidentați, Morisson e învoit și, în plus, vom menaja câțiva dintre băieți, pentru a da posibilitate tuturor să joace”, a declarat Danie de Villiers.

La jocul de duminică dimineață, antrenorul galben-albaștrilor va lăsa pe bancă jucători precum Calafeteanu, Fercu, Popîrlan sau Anesi. În schimb, va fi titularizat în premieră Daniel Carpo, cel ce a fost ținut o bună bucată de vreme pe tușă, din cauza unei accidentări suferite în vara anului trecut.

„Noi de fiecare dată selectăm cei mai buni 15 jucători pentru meciul pe care îl avem în față. Pe de altă parte, suntem 32 în lot și e important ca fiecare jucător să rămână la un nivel ridicat. Dacă stăm să analizăm puțin, nu e un 23 rău, pentru că avem pe bancă trei jucători de echipă națională, plus un fost All Black. Am de unde alege, e efectiv scenariul pe care orice antrenor și-l dorește. Referitor la Carpo, el e pregătit, e nerăbdător să arate că poate duce 80 de minute. A intrat foarte bine în meciul cu Farul. Practic, el a stat la baza ultimului eseu, reușit de Fercu”, a mai spus De Villiers.

Iată lotul cu care RCM Timișoara se va alinia duminică, la București:

15. Gabriel Conache, 14. Stephen Shennan, 13. Jack Umaga, 12. Paula Kinikinilau, 11. Viliami Moala, 10. Jody Rose, 9 Victor Dumitru, 1. Gigi Militaru, 1. Eugen Căpățână, 3. Samuel Mariș, 4. Dorin Lazăr, 5. Marian Drenceanu, 6. Stelian Burcea (C), 7. Vasile Rus, 8. Daniel Carpo.

Rezerve: 16. Marian Gorcioaia, 17. Sione Taupaki, 18. Sione Halalilo, 19. Valentin Popîrlan, 20. Laurențiu Tănase, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Sosene Anesi, 23. Cătălin Fercu.

Partida CSM București – RCM Timișoara se va disputa duminică, de la ora 11 și va putea fi urmărită doar online, pe rugbytv.ro.

About Gabriel Toth

Leave a Reply