RCM Timișoara țintește 5 puncte la București

rugby
RCM Timișoara va evolua sâmbătă dimineață, în deplasare, pe terenul formației CSM București. După două victorii și un eșec înregistrate în confruntările cu principalele rivale, elevii lui Chester Williams au ca obiectiv obținerea primului succes cu punct bonus ofensiv din actuala stagiune, în fața unei echipe totuși imprevizibile.

La prima vedere, ce a fost mai greu a trecut pentru RCM Timișoara. Campioana en titre s-a duelat deja cu principalele rivale din Superligă, urmând să întâlnească, în următoarele trei etape, formații mai slab cotate, precum CSM București, Dinamo București și Universitatea Cluj. Deși aceste formații par la îndemână, trebuie să specificăm că Burcea & co. le vor întâlni pe toate în decurs de o săptămână.

Primul „hop” va fi sâmbătă dimineață, pe terenul „Olimpia” din capitală, acolo unde elevii lui Chester Williams se vor duela cu CSM București. Galben-negrii își propun o prestație pe măsura așteptărilor, care să lea aducă după cele 80 de minute de joc primul punct bonus ofensiv al stagiunii.

„Meciul cu CSM București e unul important pentru noi, deoarece ne-am propus să terminăm sezonul regulat pe una dintre primele două poziții, trebuie să ne respectăm cartea de vizită de campioni. Sperăm să obținem și punctul bonus în această întâlnire. Deși cea mai importantă e victoria, contează mult și al cincilea punct, în perspectiva realizării obiectivului pe care ni l-am propus”, a declarat președintele grupării galben-albastre, Sorin Doda.

CSM București are tot trei partide disputate în acest început de sezon, înregistrând până acum rezultate oscilante. După o înfrângere scontată, 9-18 la Constanța, a urmat un meci bun făcut de formația din capitală, reușind să treacă, în propriul fief, de Dinamo, cu 18-10. Săptămâna trecută CSM_ul a cedat însă, surprinzător prin proporțiile scorului, pe Cluj Arena, 26-49 cu Universitatea.

„Echipa gazdă a avut rezultate oarecum surprinzătoare până acum. Surprize pot apărea de oriunde în acest campionat și de aceea, staff-ul tehnic le-a transmis băieților să se concentreze pe jocul lor”, a mai spus Doda.

RCM Timișoara nu vrea să retrăiască momentele urâte de la ultima vizită pe terenul CSM-ului, atunci când bănățenii au făcut schimb de pumni cu jucătorii din capitală. Deși galben-albaștrii s-au impus clar pe teren, la Comisia de Disciplină au fost suspendai Petru Bălan, Stelian Burcea și Viliami Moala, în vreme ce Calafeteanu, Sola și Tuiatua s-au ales doar cu câte un avertisment. „Li s-a transmis jucătorilor să fie foarte atenți la provocările din partea jucătorilor gazdă, având în vedere ceea ce s-a întâmplat anul trecut la București în meciul direct”, a mai precizat Doda.

Chester Williams nu se va putea baza la București pe o serie de șapte jucători, cu toții accidentați. Alături de mai vechile absențe ale lui Lemnaru, Fercu, Turashvili și Calafeteanu, au mai apărut probleme la Țăruș, Lazăr și Rose.

Partida CSM București – RCM Timișoara se va desfășura sâmbătă, cu începere de la ora 11.30, și va fi transmisă doar online, pe rugbytv.ro. Galben-albaștrii vor evolua apoi miercuri, pe terenul din Ronaț, în compania lui Dinamo, pentru ca la finele săptămânii viitoare să joace pe Cluj Arena, contra Universității.

About Gabriel Toth

Leave a Reply