RCM Timișoara și-a găsit secund! Grainger Heikell va pregăti grămada campioanei

Heartland-XV-coach-Grainger-Heikell
RCM Timișoara va avea, începând de săptămâna viitoare, din nou doi antrenori. Campioana României s-a înțeles cu Grainger Heikell, cel ce îl va seconda pe Danie de Villiers și se va ocupa, în principal, de pregătirea grămezii. Neo-zeelandezul în vârstă de 44 de ani are o legătură inedită cu rugby-ul românesc, prin tatăl său, fost comentator și jurnalist sportiv.

Grainger Heikell își va începe, de săptămâna viitoare, munca de antrenor secund la RCM Timișoara. După săptămâni întregi, în care clubul a căutat diverse variante pentru acest post, s-a decis cooptarea neo-zeelandezului în vârstă de 44 de ani, știrea fiind anunțată în premieră în țara de origine a acestuia, în cotidianul Gisbourne Herald.

„Totul s-a întâmplat foarte rapid. E o schimbare majoră pentru mine, dar pe care abia o aștept. Sunt puțin temător, dar trebuie să profit de astfel de oportunități înainte ca acestea să treacă pe lângă mine. E o șansă mare să antrenez la nivel profesionist, iar dacă voi face o treabă bună, se poate întâmpla orice în viitor”, a declarat, pentru publicația citată, Grainger Heikell, cel ce a activat ca jucător, antrenor secund și apoi antrenor principal la formația Poverty Bay, până anul trecut.

Ca un fapt interesant, Heikell a dezvăluit că, la vârsta de 13 ani, a primit de la tatăl său – cunoscut comentator și jurnalist sportiv neo-zeelandez – un tricou al naționale de rugby a României, pe care l-a purtat la antrenamente. „Poate a fost un semn”, a glumit noul secund al Timișoarei.

„E un antrenor care a activat, atât ca jucător, cât și ca antrenor, la un nivel de top. Ne-am dorit foarte mult să aducem un antrenor neo-zeelandez pe grămadă, pentru că dorim să schimbăm ceva în stilul de joc al echipei. Chiar în acest sens, nu au fost făcute antrenamente specifice de grămadă, pentru a nu bulversa jucătorii. Cred că e o mișcare de bun augur și așteptăm săptămâna viitoare, să vedem cum se vor desfășura antrenamentele sub comanda lui”, a motivat principalul finanțator al campioanei, Dan Dinu, instalarea lui Grainger Heikell pe acest post.

Grainger Heikell va porni sâmbătă spre Timișoara, pe o rută extrem de obositoare (Auckland – Los Angeles – Munchen – Timișoara), urmând a sosi în orașul de pe Bega duminică, după orele prânzului.

About Gabriel Toth