RCM Timișoara și-a prezentat primele achiziții


Campionii de la RCM Timișoara s-au întors la treabă începând cu această săptămână. Lotul pregătit de Chester Williams conține șapte jucători noi, trei dintre ei semnând deja înțelegeri cu gruparea din Ronaț. Tehnicianul sud-african îi avertizează însă pe nou-veniți că vor trebui să transpire din greu pentru a-și asigura un loc în primul XV.

RCM Timișoara a revenit cu forțe proaspete în 2013, an în care clubul bănățean își propune eventul, dar și o participare cât mai bună în Challenge Cup. Încă din prima săptămână de muncă, au sosit întăriri consistente pentru galben-albaștri, nu mai puțin de șapte jucători noi prezentându-se la reunirea echipei, ce a avut loc luni.

Trei dintre ei au semnat deja cu clubul timișorean. E vorba despre sud-africanul Randall Morisson și de georgienii Bidzina Samhkaradze și Giorgi Khositashvili, cu toții evoluând în trecut la Farul Constanța. Sub comanda lui Chester Williams se mai află alți cinci jucători noi, care vor semna, cel mai probabil, în perioada următoare: Stephen Shannon (Noua Zeelandă), Marian Gorcioaia (CSU Arad), Valentin Popârlan (CSM Bucureşti) şi Van Wyk McGrath (Namibia – Farul Constanţa).

„E o mare plăcere pentru mine să vin la Timișoara, o echipă excelentă, cu un antrenor foarte bun. Voi face tot ce pot pentru a-mi ajuta noua echipă”, a declarat „Bibi” Samhkaradze, completat de conaționalul său, Khositashvili, ambii vorbind fluent limba română: „Avem o echipă foarte bună, dar avem în față o misiune foarte grea, de a ne apăra titlul. Cu toții vom da tot ce avem mai bun pentru a deveni din nou campioni”.

„Vrem să avem o echipă mai puternică”

Vicepreședintele clubului, Dan Dinu, anunță că lista de transferuri rămâne deschisă. „Nu am încheiat încă transferurile. Avem nevoie de încă doi jucători, care să întărească linia de treisferturi și sperăm ca până la sfârșitul lunii să și perfectăm aceste mutări”, a punctat unul dintre principalii finanțatori ai echipei.

Dan Dinu speră ca această campanie consistentă de achiziții să crească substanțial valoarea echipei. „E prematur să facem momentan comparații cu lotul de anul trecut. Poate în momentul în care vom avea finalizate toate transferurile, vom putea trage o concluzie. Oricum, noi asta ne și propunem, să avem o echipă mai puternică decât cea care a câștigat titlul anul trecut”, a mai spus Dinu.

„Ne vom bate cu aceleași echipe”

Chester Williams pare mulțumit de noii săi elevi însă a ținut să le atragă atenția că nimeni nu are un loc asigurat în primul XV. „Vor trebui să lucreze mult pentru a ajunge titulari, dar acest aspect va depinde și de adversarul pe care îl avem în față. Eu mă bucur că am de unde alege, o echipă cu asemenea ambiții are nevoie de 2-3 jucători pe post, care să joace la același nivel”, a declarat Chester Williams.

Sud-africanul nu crede că RCM Timișoara se va lupta doar cu Baia Mare pentru titlu în 2013, incluzând în această luptă și Steaua sau Farul. „Baia Mare va fi întotdeauna un rival redutabil pentru noi, dar nu trebuie să uităm că am fost eliminați din Cupa României de către Steaua.Consider că ne vom lupta cu aceleași 3-4 echipe ca și anul trecut. Aparent, contracandidatele noaste par mai slăbite față de anul trecut, dar toate echipele pierd jucători până la urmă. Contrează în esență stilul de rugby pe care îl aplici, iar noi sperăm să etalăm unul superior celui de anul trecut”, a mai spus Chester Williams.

După două zile de testări fizice, rugbyștii timișoreni au efectuat în această dimineață un prim antrenament pe terenul din Ronaț. Până la începerea Superligii, RCM Timișoara va efectua trei cantonamente: Valea lui Liman, Arsenal Park Orăștie și Antalya, unde își vor măsura forțele cu trei grupări din campionatul Georgiei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply