RCM Timișoara se vrea „vinul de viță nobilă” al rugby-ului românesc


RCM Timișoara joacă duminică, la București, cu titlul pe masă. Conducerea grupării studențești așteaptă de ani buni acest moment, vicepreședintele Dan Dinu realizând chiar o comparație metaforică între rugbyști și viticultori.

RCM Timișoara se află în fața celui mai important hop de după revoluție. Clubul bănățean și-ar putea trece în palmares cel de-al doilea titlu din istorie, după finala de duminică, cu Baia Mare. Vicepreședintele Dan Dinu a descris extrem de plastic momentul pe care îl traversează clubul în acest moment.

„Suntem asemenea unor viticultori. Am muncit tot anul, iar toamna culegem roadele. Sunt convins că vom face vinul cel mai bun și spun asta pentru că am avut cel mai fertil teren și cea mai bună viță de vie. Sper să gustăm cu toții din acest vin luni, după finală”, a spus Dinu.

Unul dintre principalii finanțatori ai RCM-ului spune că în acest an, clubul și-a propus ambele trofee interne, însă primordială e cucerirea titlului de campioană. „Orice trofeu e important pentru noi, dar mai presus de toate rămâne titlul, deoarece desăvârșește o muncă grea, de un an de zile”, a mai spus Dinu.

Rugby-ul revine în Piața Unirii

După ce săptămâna trecută, înaintea semifinalei cu Farul, juniorii de la RCM au încins o demonstrație de rugby în Piața Unirii, duminică spațiul din fața Domului va aparține din nou sportului cu balonul oval. Conducerea clubului a anunțat că s-a obținut aprobarea montării unui ecran uriaș în piață, unde fanii care nu au posibilitatea de a însoți echipa la București să poată urmări finala de pe „Arcul de Triumf”.

De asemenea, Dan Dinu promite că dacă elevii lui Chester Williams se vor impune în fața maramureșenilor, echipa va prezenta orașului cel mai prețios trofeu din rugby-ul intern tot în Piața Unirii.

About Gabriel Toth

Leave a Reply