RCM Timișoara s-a reunit în efectiv redus! Campionii speră în continuare la Challenge Cup

1

RCM Timișoara s-a reunit astăzi într-un efectiv redus semnificativ. Vacanța prelungită a jucătorilor ce au evoluat în echipa națională la IRB Nations Cup, precum și întârzierile curselor aeriene au făcut ca la antrenamentul de astăzi să participe, practic, o echipă de start. Antrenorul Danie de Villiers apreciază însă pofta de lucru a elevilor săi, mai ales că urmează trei luni extrem de importante pentru galben-albaștri.

Danie de Villiers a sunat adunarea în această după-amiază, la terenul din Ronaț, acolo unde campionii de la RCM Timișoara au început primele antrenamente de după vacanța de vară. „E ciudat să ne reunim într-o joi, dar e foarte important să începem ușor după două săptămâni de pauză. Astfel, antrenamentele de astăzi, de vineri și de sâmbătă vor fi ca o introducere. Diminețile ni le petrecem la sala de forță, după-amiezile avem programate antrenamente de teren. De luni vom intra însă la intensitate 100%”, a spus tehnicianul sud-african.

La primul antrenament, efectivul a fost extrem de redus, mai ales că jucătorii ce au reprezentat gruparea timișoreană la echipa națională au vacanță până pe data de 7 iulie. „Carpo are o contuzie după meciul naționalei cu Irlanda, însă toți jucătorii care au evoluat la IRB Nations Cup au vacanță și săptămâna viitoare, deci ni se vor alătura pe 7 iulie. Alți băieți au avut probleme pe drum întorcându-se la Timișoara. Și Grainger (n.r. Heikell, secundul său) și-a petrecut vacanța în Spania iar zborul său a fost anulat, astfel că va ajunge abia în această seară”, a mai spus De Villiers.

Antrenorul campioanei apreciază pofta de muncă a elevilor săi, care au în față cele trei luni decisive în ceea ce privește obiectivele clubului. „Nu cred că a doua jumătate a sezonului va fi mai mult sau mai puțin dificilă decât prima. În prima parte am putut încerca multe lucruri noi, am oferit minute fiecărui jucător, tocmai pentru că în această parte a doua accidentările vor juca un rol important. Băieții par proaspeți, par pregătiți. Avem trei luni importante în fața noastră, știm ce vrem să realizăm și sper să și reușim. Muncim în continuare foarte mult”, a mai spus antrenorul sud-african.

„Vom fi foarte competitivi în Challenge Cup”

RCM Timișoara speră ca FRR să îi permită participarea în ediția viitoare a Challenge Cup, după ce în sezoanele trecute România a fost reprezentată de selecționata divizionară Bucharest Wolves. În cazul în care vor fi aleși, timișorenii vor trebui să treacă de două tururi preliminare, în care vor întâlni reprezentanta Rusiei și apoi gruparea italiană Calvisano, pentru a ajunge în grupa cu francezii de la Stade Francais Paris, englezii de la Newcastle Falcons și galezii de la Newport Dragons.

Tehnicianul campioanei e convins că elevii săi au șanse mari să treacă atât de ruși, cât și de italieni, în cazul în care li se va permite să evolueze în Challenge Cup.

„Noi încă nu știm nimic. Sper ca Federația să ne aleagă pe noi pentru Challenge Cup. Pentru noi, ca și club, a juca în Europa e un vis. Asta ne dorim să facem, să concurăm la un nivel cât mai înalt. Cred că în faza de calificare am fi foarte competitivi. Respect celelalte competitoare, cunosc nivelul echipelor din Portugalia și Spania, nu știu foarte multe despre cele din Rusia, dar sunt convins că vom fi foarte competitivi în această fază”, a mai spus Danie de Villiers.

„Dubla” cu rușii e programată pentru datele de 6 și 13 septembrie, în vreme ce confruntările cu italienii de la Calvisano ar avea loc pe 20 și 27 septembrie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply