RCM Timișoara, pregătită de replica Farului: „Suntem condamnați să învingem”


RCM Timișoara dispută duminică partida decisivă pentru finala Supeligii Cec Bank. Elevii lui Chester Williams vor primi, în penultimul act al competiției, replica Farului, singura formație pe care au învins-o de patru ori în acest sezon.

RCM Timișoara dispută duminică un meci cât o istorie întreagă. Pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț va sosi Farul Constanța, poate cea mai imprevizibilă formație din Superligă, dar pentru care „studenții” au găsit mereu antidot în acest sezon.

„Suntem condamnați să câștigăm meciul cu Farul. Spun asta pentru că numai o victorie ne-ar menține în cursa pentru titlu. Echipa noastră e foarte bine motivată, nu avem probleme de lot, deci vom începe cu cel mai bun XV de care dispunem. Sperăm să stingem mai repede Farul decât la ultimul joc direct. Echipa din Constanța e însă una extrem de imprevizibilă. Poți să câștigi de 99 de ori cu ei și să pierzi o dată. Au jucători rapizi pe contraatac, dar și noi ne apărăm foarte bine. Cred că în acest moment avem cea mai bună apărare din țară”, a declarat vicepreședintele celor de la RCM, Dan Dinu.

Deși a evoluat în cariara sa la cel mai înalt nivel, Chester Williams recunoaște că are mari emoții înaintea confruntării de duminică. „Sunt emoționat, dar în sens pozitiv. Dacă n-aș avea emoții ar fi o problemă, ar însemna că nu sunt destul de conectat la importanța acestui joc. Nu ne va fi deloc ușor, însă i-am bătut până acum de patru ori pe cei de la Farul și sper să o facem și pentru a cincea oară. Dacă vom da 100% din ceea ce putem, sunt convins că vom câștiga. Îmi doresc foarte mult să-i facem pe timișoreni mândri de noi”, a declarat Chester Williams.

O victorie pentru un sezon istoric

Dacă va trece duminică de Farul, vom putea declara oficial că RCM traversează cel mai bun sezon de după Revoluție. Din 1990 încoace, echipa a obținut de trei ori bronzul național, în 1991, 1992 și 2011, însă n-a reușit niciodată să urce mai sus. Timișorenii nu s-au clasat pe primele două trepte ale podiumului decât în 1972, atunci când cucereau singurul titlu de campioană de până acum, și un an mai târziu, când au încheiat întrecerea pe poziția secundă.

Partida RCM Timișoara – Farul Constanța va avea loc duminică, de la ora 16, pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. Meciul va fi arbitrat de o brigadă franceză, compusă din David Rosich – Tual Trainini și Benoit Escoubet. Centralul e unul dintre cei mai bine cotați arbitri din Europa, conducând jocuri din Top 14 și Pro D2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply