RCM Timişoara pregăteşte deja derby-ul de la Baia Mare

danie

RCM Timişoara se gândeşte deja la duelul de pe terenul vicecampioanei CSM Ştiinţa Baia Mare, deşi mai sunt două săptămâni până la acel duel. Galben-albaştrii sunt decişi să întrerupă seria de invincibilitate a maramureşenilor pe teren propriu, care a început în martie 2008.

Campioana României îşi propune o victorie cu punct bonus ofensiv duminică, pe terenul lui Dinamo, pentru a aborda mult mai importantul joc cu Baia Mare, programat pentru 24 mai, cu moralul ridicat. Conducerea campioanei e deja cu gândul la disputa din Maramureş, acolo unde se doreşte întreruperea seriei impresionante de invincibilitate pe teren propriu a trupei pregătite de Eugen Apjok.

“Noi am pierdut meciul din tur, cu Baia Mare, pe teren propriu, un duş rece care ne-a ajutat însă să fim mai concentraţi în meciurile ce au urmat. Lecţiile pe care le-am învăţat în acel joc, le-am aplicat foarte bine în etapele următoare. Cu energie pozitivă şi mult entuziasm, vom merge la Baia Mare cu un scop bine definit, acela de a întrerupe seria lor de invincibilitate pe teren propriu, ce durează de 6 ani. Sunt convins că băieţii vor lupta în fiecare secundă cu gândul la acest obiectiv. Cred că e şi o dorinţă a lor de a închide definitiv acest subiect şi să vorbim de Timişoara ca singurul standard în rugby-ul românesc”, a declarat vicepreşedintele clubului bănăţean, Duşan Filipaş. Băimărenii nu au mai pierdut pe teren propriu din 15 martie 2008, atunci când Steaua se impunea cu 19-10.

După jocul de duminică, de pe terenul lui Dinamo, va urma o săptămână de pauză competiţională pentru galben-albaştri, care stau în prima rundă a returului. Tehnicianul echipei, Danie de Villiers, consideră că această întrerupere va fi de această dată mult mai benefică decât cea de la începutul sezonului.

“Programul nu a fost foarte bun pentru noi la începutul campionatului. În postură de campioană en titre, îţi doreşti să joci în prima etapă. Faptul că noi am stat, s-a simţit în meciul cu Baia Mare. Acum, această pauză pot spune că e chiar binevenită, pentru că băieţii au muncit foarte mult. Săptămâna ce urmează o vom aborda diferit. Marea provocare e să le împrospătăm băieţilor forma psihică, pe lângă cea fizică, pentru că la Baia Mare ne propunem să reuşim ceva cu totul special”, a declarat tehnicianul sud-african.

Partida dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi RCM Timişoara e programată pentru 24 mai. Conducerea clubului bănăţean a anunţat că va organiza o deplasare pentru fanii ce doresc să însoţească echipa la acest meci, detaliile urmând a fi comunicate în perioada următoare, pe pagina oficială de Facebook.

About Gabriel Toth

Leave a Reply