RCM Timișoara, la prima deplasare de foc: „Sperăm să neutralizăm Steaua”


După ce a obținut patru puncte muncite în disputa cu Baia Mare, campioana RCM Timișoara își propune să bifeze și prima victorie externă. Elevii lui Chester Williams nu vor avea însă parte de o misiune ușoară, urmând să evolueze pe terenul Stelei, formație în fața căreia au pierdut, în toamnă, în semifinalele Cupei României.

RCM Timișoara se va deplasa în weekend pe terenul liderului după primele două runde din Superliga CEC Bank, Steaua București. Roș-albaștrii au câștigat primele dispute ale sezonului, cu Dinamo și U Cluj, însă vicepreședintele Dan Dinu spune că nu a rămas impresionat de jocul practicat de aceștia. Totuși, oficialul timișorenilor vede un joc extrem de greu, așteptându-se la o mobilizare exemplară din partea bucureștenilor în confruntarea de sâmbătă dimineață.

„Va fi un meci foarte greu, sper în primul rând ca terenul Stelei să fie mai bun decât cel pe care îl avem noi în Ronaț. Nu ne-a impresionat până acum în mod deosebit jocul Stelei, dar sunt sigur că împotriva noastră vor fi foarte motivați. Mergem la București cu gândul la victorie, de altfel nici nu concepem alt deznodământ”, a declarat Dan Dinu.

RCM Timișoara a obținut o victorie cu mari emoții săptămâna trecută, în compania rivalei din Baia Mare, după o repriză secundă în care n-a contat pe faza ofensivă. Chester Williams spune că a discutat îndelung cu elevii săi pe seama greșelilor din acest prim joc oficial și e convins că acestea nu se vor repeta la București.

„Am jucat foarte bine în prima repriză cu Baia Mare, în ciuda condițiilor vitrege, dar apoi, în partea a doua, am dezamăgit, ne-am apărat tot timpul. Am discutat în această săptămână ceea ce s-a greșit, va trebui de acum înainte să punem timp de 80 de minute presiune pe adversar, nu invers. Steaua e o echipă dificilă, știm cu toții ce meciuri am avut contra lor anul trecut. Cred că sunt mai puternici acum, chiar dacă n-au arătat acest lucru săptămâna trecută, în jocul lor de la Cluj. Sperăm să neutralizăm Steaua, deși nu ne va fi deloc ușor”, a declarat Chester Williams.

Dintre absenții primei runde, în echipa timișoreană va reveni Vasile Rus, recuperat după o accidentare. În schimb, vor lipsi în continuare Cătălin Fercu și Otar Turashvili, nerefăcuți, dar și sud-africanul Jody Rose, care mai are de ispășit o etapă de suspendare.

Partida dintre Steaua București și RCM Timișoara se va desfășura sâmbătă dimineață, cu începere de la ora 10, și va putea fi urmărită în direct pe TVR 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply