RCM Timișoara, la pas spre semifinale


RCM Timișoara s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a dispus cu 36-15 de CSM București, într-un joc organizat pe teren neutru, la Brașov. Deși Chester Williams nu s-a putut baza pe nu mai puțin de opt dintre titularii obișnuiți, „studenții” n-au întâmpinat mari probleme în fața grupării din capitală, reușind să rezolve meciul încă dinainte de pauză.

RCM Timișoara își continuă parcursul înspre primul „event” din istorie, după 36-15, în sferturile Cupei României, cu CSM București. Bănățenii au început în forță partida de pe arena „Nova” din Brașov, iar Căpățână a semnat, în minutul 6, primul eseu pentru RCM, transformat de Conache. CSM București a redus din diferență după trei minute, grație unei penalități transformate de Voicu, însă în minutul 15, Moala i-a desprins din nou pe timișoreni, cu un eseu marcat după o perioadă de dominare adversă.

Din minutul 30, RCM Timișoara a evoluat în superioritate numerică, Petreanu văzând cartonașul roșu, după un conflict cu Petru Bălan. După ce și pilierul timișorean a fost trimis pe bancă 10 minute, Mariș a semnat cea de-a treia încercare a bănățenilor, în minutul 36. Până la pauză, Moala a mai culcat o dată balonul în terenul de țintă al bucureștenilor, iar Conache a stabilit scorul primei reprize, 26-3.

La cinci minute de la reluare, timișorenii au lovit din nou, Mateaki Kafatolu semnând cel de-al cincilea eseu al RCM-ului. Paula Kinikinilau a urcat scorul la 36-3 în minutul 62, punând astfel capăt oricăror dubii asupra învingătorilor. În ultima parte a meciului, CSM București a avut ocazia de a mai recupera din handicap. Mai întâi, în minutul 69, Stan a reușit un eseu transformat, pentru ca tabela să fie închisă de Gârnoavă, în minutul 76, cu o nouă încercare.

RCM Timișoara se califică astfel în semifinalele Cupei României, acolo unde au mai ajuns Steaua (fără joc, după retragerea lui Dinamo) și Știința Baia Mare (52-20 cu CSO Pantelimon). Duminică, de la ora 11, se va disputa ultimul joc al acestei faze, între Universitatea Cluj și RC Bârlad.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply