RCM Timișoara, în fața derby-ului cu Steaua

RCM Timișoara va avea parte mâine de o deplasare dificilă, pe terenul Stelei. Deși ultimele meciuri din sezonul regulat nu mai au o însemnătate atât de mare din punct de vedere al rezultatului, galben- albaștrii sunt convinși că bucureștenii vor căuta să se revanșeze pentru înfrângerea din tur.

RCM Timișoara a revenit în forță din vacanță, reușind două victorii importante pe teren propriu, cu Farul Constanța și Universitatea Cluj. Urmează însă două runde în care elevii lui Chester Williams vor lua pentru ultima dată pulsul principalelor contracandidate la tilu, Steaua și CSM Baia Mare, înaintea play-off-ului. Rugbyștii timișoreni au plecat în această dimineață către capitală, acolo unde mâine speră să își treacă în cont o nouă victorie.

„Ne așteaptă două meciuri importante, chiar dacă aparent sunt doar meciuri de palmares, pentru că rezultatele nu mai contează pentru calificare. Noi suntem deja matematic calificați în play-off, acolo unde se va lua totul de la zero. Cu Steaua și Baia Mare nu vor fi meciuri de antrenament, cel puțin nu pentru noi. Depinde de fiecare echipă cum dorește să abordeze acest final de sezon regulat”, a declarat finanțatorul Dan Dinu.

Căpitanul galben-albaștrilor, Stelian Burcea, e convins că echipa sa nu va avea o misiune ușoară la București. „Mergem la Steaua, unde ne așteaptă un meci foarte greu. Ei vor dori să își ia revanșa, după ce noi i-am învins aici în tur (n.r. 19-15). Pentru noi va fi o deplasare lungă și probabil că la București va fi și mai cald decât la Timișoara”, a prefațat Burcea duelul de mâine după-amiază.

Lazăr, probabil menajat

Dorin Lazăr a suferit o accidentare serioasă la cap, în repriza a doua a meciului cu Farul, care a necesitat intervenția ambulanței și transportarea rugbystului la spital. Deși jucătorul de linia a II-a e refăcut, cel mai probabil Chester Williams îl va menaja, pentru a fi în cea mai bună formă în meciurile următoare. „Lazăr poate fi apt pentru meciul cu Steaua. Dacă va juca, o va face bandajat la cap. Rămâne însă de văzut dacă Chester va apela la el”, a precizat Dan Dinu.

Nou-veniții au mulțumit conducerea

Finanțatorul clubului se arată mulțumit de integrarea noilor achiziții în angrenajul echipei. Dan Dinu spune că cel mai mult l-a impresionat Kafatolu, dar a remarcat și creșterea lui Kinikinilau. „Sunt mulțumit de toți jucătorii noi. Cel mai mult mi-a plăcut de Kafatolu. Jody Rose a avut și el o intrare foarte bună în echipă. În ceea ce-l privește pe Kinikinilau, noi îl cunoaștem de anul trecut, și pot să spun că a crescut în valoare. La ultimul meci, cu Clujul, toate cele patru eseuri marcate în prima repriză au plecat de la faze create de el”, a declarat Dan Dinu.

Partida Steaua București – RCM Timișoara va avea loc mâine, de la ora 18.30, pe terenul din Ghencea, în transmisiune directă pe GSP TV.

About Gabriel Toth

Leave a Reply