RCM Timișoara iese din cursa pentru Cupa României, după 33-38 cu Steaua


RCM Timișoara nu va realiza eventul în 2012. Elevii lui Chester Williams au cedat la Brașov în fața Stelei, după un meci cu final de infarct. Bucureștenii merg astfel peste o săptămână la marea finală de la Baia Mare, urmând să-și afle mâine adversarul.

Absențele din lot și-au spus cuvântul la RCM Timișoara. Convocații la națională și accidentații din echipa lui Chester Williams au lipsit mult în meciul de astăzi, de la Brașov. Cei introduși în teren au luptat cu toate forțele, dar în final au trebuit să se recunoască învinși de Steaua.

Roș-albaștrii au deschis balul pe stadionul „Nova” din Brașov, prin Vlaicu, care a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 7. RCM a dat replica după numai patru minute, printr-un eseu al lui Carpo, transformat de Conache. A urmat apoi o jumătate de oră neagră pentru formația timișoreană, stelistul Dumitru reușind trei eseuri consecutive, în minutele 17, 34 și 38, toate transformate de Vlaicu. „Studenții” au izbutit doar să reducă din handicap, la ultima fază a primei părți, atunci când Moala a culcat balonul în terenul de țintă advers, iar Conache a transformat, pentru 14-24.

Timișorenii au început cursa de urmărire încă din primele minute, însă tot Steaua avea să puncteze, în minutul 47, prin Baraulea, transformarea lui Vlaicu urcând scorul la 14-32. RCM a reușit două eseuri succesive, în mintele 50 și 56, prin Kafatolu și Lazăr, apropiindu-se periculos, la doar patru lungimi de roș-albaștri. Bucureștenii au rezitat însă bine în următoarele minute și au avansat, în minutele 70 și 75, atunci când Vlaicu a trimis printre bețe două lovituri de penalitate. În ultimul minut din timpul regulamentar, Conache a reaprins speranțele în tabăra bănățeană, cu un eseu netransformat însă. Prelungirile i-au  ținut cu sufletul la gură pe fanii RCM-ului, elevii lui Chester Williams reușind încă un eseu, însă arbitrul Radu Petrescu a considerat că steliștii au culcat balonul în terenul de țintă.

S-a încheiat 33-38, iar RCM Timișoara părăsește Cupa României în semifinale. E punctul final al unui sezon istoric pentru rugby-ul timișorean, încununat cu cel de-al doilea titlu de campioană din istoria clubului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply