RCM Timișoara a fost la un pas de a juca totuși în AMLIN Challenge Cup

1
RCM Timișoara ar fi putut obține pe ultima sută de metri dreptul de a fi a doua reprezentantă a României în AMLIN Challenge Cup. ERC, comitetul de organizare al competiției, a luat act de retragerea selecționatei spaniole Olympus Rugby XV și a studiat posibilitatea ca galben-albaștri să fie admiși în întrecerea ce debutează în octombrie. În cele din urmă, locul vacant a fost ocupat de o reprezentantă a Portugaliei.

RCM Timișoara a trecut pe lângă o șansă unică, de a reprezenta România, alături de Bucharest Wolves, în AMLIN Challenge Cup. De această dată, impedimentul nu l-au mai constituit lipsa terenului și rigiditatea autorităților, vicepreședintele Dan Dinu prezentând în fața presei acordul semnat de Consiliul Județean pentru darea în folosire a stadionului „Dan Păltinișanu” echipei de rugby. „Prin prezenta vă informăm că suntem de acord ca echipa de rugby RCM MVT Timișoara să joace în această toamnă meciurile internaționale din Challenge Cup pe stadionul Dan Păltinișanu, din Timișoara”, e textul semnat de Titu Bojin și datat la 2 august.

Totul a ținut de European Rugby Cup (ERC), comitetul ce are în organizare AMLIN Challenge Cup, și care luase act de retragerea, din motive financiare, a slecționatei Spaniei, Olympus Rugby XV. În căutarea unei înlocuitoare, s-au studiat propuneri dinspre Italia, Rusia, Portugalia și România. În cele din urmă, a fost acceptată selecționata portugheză, Lusitanos XV, intrată în Grupa 5, alături de Stade Francais Paris, London Irish și I Cavalieri Prato.

„E oricum un lucru de bun augur, deoarece se discută ca de la anul România să aibă două reprezentante în Challenge Cup, odată cu mărirea numărului de participante de la 20 la 24. Foarte important, în aceste grupe se accede doar pe bază de invitație”, a declarat vicepreședintele campioanei României, Dan Dinu.

Cu toată deschiderea arătată, ce-i drept, extrem de târziu de proprietarii stadionului „Dan Păltinișanu”, situația terenului propriu al rugbyștilor rămâne în continuare o mare problemă, odată cu intrarea în stand-by a variantei „CFR”.

„Cu siguranță, e un pas important spre normalitate, ne bucurăm că auoritățile și-au întors fața spre noi. Până la urmă, suntem echipa campioană și jucăm sub culorile Timișoare. În ceea ce privește stadionul nostru, sunt în continuare discuții. Varianta CFR încă rămâne în picioare, dar au mai apărut și altele, pe câteva terenuri identificate de Primărie, despre care vom discuta la momentul potrivit”, a mai spus Dan Dinu.

În altă ordine de idei, RCM Timișoara se află în fața ultimului joc din play-off-ul Superligii. Sâmbătă dimineață, de la ora 10, galben-albaștrii vor primi vizita Stelei.

About Gabriel Toth

Trackbacks