RCM Timișoara, în fața unul program infernal: „E o adevărată provocare”

danieRCM Timișoara are în față o săptămână extrem de încărcată. Vineri, campioana en titre se va deplasa la Cluj, pentru duelul cu Universitatea, apoi miercuri va primi vizita lui Dinamo, pentru ca la finele săptămânii viitoare să dispute deja primul joc din play-off, cel mai probabil cu Farul Constanța.

RCM Timișoara a revenit timid din vacanța de vară. Galben-albaștrii au fost învinși la Constanța, iar apoi au câștigat, cu punct bonus ofensiv, în fața bucureștenilor de la CSM Olimpia, la capătul unui meci care l-a nemulțumit însă pe antrenorul Danie de Villiers. La începutul acestei săptămânii, jucătorii și staff-ul tehnic au purtat o discuție deschisă, pe care tehnicianul sud-african o consideră extrem de benefică în perspectiva programului infernal ce urmează.

„Unul dintre cele mai importante aspecte într-o echipă e onestitatea, atât din partea jucătorilor, cât și din partea antrenorilor. Nu suntem aici să ne spunem unul altuia lucruri pe care ne-ar plăcea să le auzim, suntem aici pentru a câștiga campionatul. Discuția pe care am avut-o cred că a fost benefică, s-a văzut acest lucru la antrenamente și cred că suntem foarte pregătiți pentru meciul de la Cluj”, a declarat Danie de Villiers.

Fercu, Lemnaru și Carpo, apți de joc

Infirmeria se golește, încetul cu încetul, la RCM Timișoara. Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru și Daniel Carpo, jucători ce au lipsit la ultimele jocuri din cauza unor accidentări, s-au antrenat la parametri normali cu echipa în această săptămână și vor figura în lotul de 23 pentru jocul de vineri, cu Universitatea Cluj. La pregătiri a revenit și Jody Rose, indisponibil de la mijlocul lunii aprilie, după o accidentare serioasă suferită în partida cu Farul, de pe „Dan Păltinișanu”. Din cauza absenței îndelungate de la antrenamente, sud-africanul a rămas în urmă cu pregătirea fizică, însă din punct de vedere medical e refăcut.

În schimb, galben-albaștrii nu se vor putea baza în următoarea perioadă pe Samuel Mariș, cel ce a suferit o fractură la umăr. Vestea bună în cazul său e faptul că va scăpa de „cuțit”, Danie de Villiers sperând să îl aibă la dispoziție pentru meciurile din Cupa României, competiție ce se va relua după finala Superligii.

Program încărcat pentru galben-albaștri

Superliga de rugby își va comprima programul în următoarea perioadă, între sezonul regulat și startul play-off-ului neexistând, practic, niciun moment de răgaz. RCM Timișoara va disputa trei partide într-un interval de o săptămână, după cum urmează: vineri la Cluj, miercurea viitoare acasă, cu Dinamo, iar sâmbăta viitoare tot acasă, cu Farul, în prima rundă a play-off-ului.

„Selecția pentru următoarele meciuri va fi extrem de importantă, pentru că vom juca trei meciuri în șapte zile, iar cel de-al treilea va fi unul crucial, fiind primul din play-off. În același timp, trebuie să ne asigurăm 10 puncte din jocurile cu U Cluj și Dinamo, pentru că ne-ar ușura misiunea de a ne asigura semifinala pe teren propriu, din cauza punctelor pe care le aducem în play-off. Sunt câțiva băieți care au nevoie de minute în aceste jocuri, sunt cei ce revin după accidentări, care trebuie să aibă de asemenea meciuri în picioare înaintea play-off-ului. Cel mai important lucru e modul în care vom gestiona timpul petrecut de jucători în teren, pentru că programul e unul extrem de restrâns. Pentru un antrenor, e o adevărată provocare. În plus, e bine de știut că ai la dispoziție aproape tot lotul”, spune Danie de Villiers.

Iată și echipa probabilă pe care tehnicianul sud-african o va alinia vineri, la Cluj: Fercu, Lemnaru, Malupo, Kinikinilau, Shennan, Umaga, Calafeteanu, Militaru, Căpățână, Țăruș, Popîrlan, Mahu, Morrison, Rus, Burcea (C). Rezerve: Gorcioaia, Taupaki, Halalilo, Tănase, Dumitru, Moala, Conache, Carpo.

Partida Universitatea Cluj – RCM Timișoara va avea loc vineri, cu începere de la ora 18, pe Cluj Arena, și va putea fi urmărită doar online, pe rugbytv.ro.

About Gabriel Toth

Leave a Reply