RCM Timișoara, campioana sezonului regulat: 79-5 cu Universitatea Cluj

eseu
RCM Timișoara a oferit un nou recital de rugby, în ultima etapă dinaintea play-off-ului. Campioana în exercițiu a României a trecut cu 79-5, pe teren propriu, de Universitatea Cluj, stabilind un nou record stagional de eseuri, 13!

În această dimineață, la Timișoara s-a disputat cel mai dezechilibrat joc al ultimei etape din sezonul regulat. Liderul RCM a primit vizita „lanternei roșii” Universitatea Cluj, desfășurarea de forțe din teren respectând la virgulă toate calculele hârtiei. Chester Williams a aliniat pentru acest joc cel mai bun XV de care dispune în momentul de față, elevii săi scutindu-l de orice emoție în privința punctului bonus încă din primul sfert de oră.

Stelian Burcea, Sosene Anesi și de două ori Paula Kinikinilau au fortificat statutul de campioană a sezonului regulat pentru RCM Timișoara, Vali Calafeteanu transformând trei din patru încercări. Până la pauză, eseurile au continuat să curgă în terenul de țintă al „Șepcilor Roșii”, Jody Rose, Vasile Rus și din nou Kinikinilau, fiecare urmați de câte o transformare precisă din partea lui Calafeteanu, stabilind scorul primei reprize la 47-0.

În partea secundă, clujenii au reușit eseul de onoare, prin Kamil Sobota, fără a echilibra totuși raportul de forțe, net în favoarea Timișoarei. Pofta de eseuri a galben-albaștrilor era departe de a fi potolită. În ordine, Vasile Rus, Lemeki Davu, Otar Turashvili, Stephen Shennan, Cătălin Fercu și Johnny Sola au culcat balonul în terenul de țintă al ardelenilor, doar unul dintre aceste eseuri fiind transformat de Jack Umaga.

RCM Timișoara a abordat partida de astăzi în următoarea formulă:
15. Cătălin Fercu, 14. Stephen Shennan, 13. Sosene Anesi, 12. Paula Kinikinilau, 11. Viliami Moala, 10. Jody Rose, 9. Valentin Calafeteanu, 1. Alexandru Țăruș, 2. Eugen Căpățână, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Stelian Burcea (C), 7. Vasile Rus, 8. Lemeki Davu. Au mai intrat 16. Otar Turashvili, 17. Gigi Militaru, 18. Dorin Lazăr, 20. Bidzina Samkharadze, 21. Jack Umaga, 22. Johnny Sola, 23. Samuel Mariș.

Nu e timp de respiro pentru RCM Timișoara, care va intra încă de săptămâna viitoare în focurile play-off-ului. Sâmbătă, de la ora 10, galben-albaștrii vor primi, în Ronaț, replica Farului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply