RCM Timișoara așteaptă Steaua cu gândul la revanșă


Arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț va fi duminică gazda unuia dintre încleștările de tradiție din rugby-ul românesc. RCM Timișoara va înfrunta Steaua, victoria fiind unicul obiectiv al trupei pregătite de Chester Williams.

RCM Timișoara își dorește să se mențină în fotoliul de lider al play-off-ului, astfel că în meciul de duminică, cu Steaua, gândul rugbyștilor bănățeni e numai la victorie. „Studenții” au de luat o revanșă în fața „militarilor”, care i-au învins cu 23-17, în urmă cu trei săptămâni, în runda de debut a play-off-ului.

„Echipa e pregătită, nu abordăm acest meci decât cu gândul la victorie și sunt sigur că vom câștiga. Rezultatul cu Steaua e important pentru noi, deoarece o victorie ne-ar menține pe primul loc și ne-ar crește șansele la disputarea semifinalei pe teren propriu. Mai apoi, va fi un plus de moral, Steaua fiind una dintre contracandidatele noastre la titlu”, a declarat vicepreședintele RCM-ului, Dan Dinu.

Chester Williams va menaja totuși câțiva oameni de bază în meciul cu Steaua, care au suferit accidentări minore în ultima perioadă. E vorba despre Kinikinilau, Rose, Carpo și Fântânaru, de la care se așteaptă să fie în formă maximă în partidele ce vor urma. Va lipsi, de asemenea, și mai vechiul accidentat Alexandru Țăruș.

„E un joc important pentru noi, așa cum sunt toate în această fază. Steaua ne-a învins în tur, la București, deci nu ne va fi ușor. Noi le cunoaștem însă punctele slabe și punctele tari, și vom trata meciul ca atare. Cred că în acest moment suntem singura echipă din țară care își poate adapta stilul de joc în funcție de adversar”, a declarat tehnicianul Chester Williams.

Partida dintre RCM Timișoara și Steaua București va avea loc duminică, de la ora 16, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. Meciul va fi transmis în direct pe GSP TV.

About Gabriel Toth

Leave a Reply