Puncte irosite în superioritate numerică: ASU Politehnica – Timișul Șag 0-0

polisag (Medium)Liderul ASU Politehnica pierde primele puncte din actuala stagiune în runda a opta. Timișul Șag e primul „naș” al alb-violeților din acest campionat, trupa lui Adrian Ianoșev reușind să reziste atacurilor în valuri ale „studenților”. Asta și datorită numelor experimentate de care au dispus oaspeții, centrul defensivei fiind ținut de doi fotbaliști cu meciuri bune în ligile superioare, Cristian Situwe și Cosmin Goia.

Un meci în care alb-violeții au atacat permanent, însă nu le-a ieșit mai nimic. Asta deși, până la final, Paul Codrea și-a încercat toți oamenii disponibili din avanposturi. Fostul internațional a încercat diverse variante și pe flancuri, însă defensiva bine organizată a Șagului a rezistat.

Cea mai mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Sergiu Iorgovan, cel ce a tras în transversală, cu poarta goală, din cinci metri, în minutul 34.

Timișorenii nu au reușit să profite nici de cele 23 de minute de superioritate numerică, fostul jucător al alb-violeților, Marco Giurasevici, fiind eliminat pentru o intrare dură la Ghinescu.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gălan, Obrejan, Damian, Naidin (cpt.), Ilie, Vucea, Iorgovan, Tulcan. Au mai intrat Ghinescu, Ionaș, Popoviciu și Rus.

Timișul Șag (antrenor Adrian Ianoșev): Boșca – Indic, Situwe, Goia, B. Costea, Munteanu, G. Mihai (cpt.), C. Costea, Giurasevici, Ciobanu, Seculin. Au mai intrat Foldi, Chitescu, Iapă și Mincu.

Reacții la cald

„Din păcate, sunt foarte supărat astăzi, dar asta e viața. Se întâmplă să ai și zile mai proaste. Nu am făcut un meci mare, deși am dominat clar, oaspeții s-au apărat permanent, îndeplinindu-și obiectivul. Probabil că pentru ei e un rezultat important. Au contat mult cele două ocazii mari din prima repriză, ale lui Iorgovan, pe care dacă le-am fi fructificat, nu cred că am mai fi avut probleme în repriza a doua. În atac, Șagul nu a prea pus probleme, s-a apărat, dar din păcate nu am reușit să desfacem apărarea adversă”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

„Sper că am reușit să îi conștientizez pe băieți că, la o evoluție atât de bună cum a avut Politehnica până acum, e firesc să apară și un recul. Noi am mai trecut prin astfel de experiențe de mai multe ori, am condus campionatul detașat și am pierdut puncte în dauna unor echipe pe care le-am desconsiderat. Cred că și astăzi, gazdele ne-au cam desconsiderat, nu au ținut cont că aveam patru foști divizionari A în teren. Suntem o echipă care ne pregătim, am făcut investiții, la Șag s-a făcut o bază frumoasă. Încercăm să răspundem prin rezultate celor ce investesc și, datorită muncii și perseverenței, a venit și acest rezultat”. (Adrian Ianoșev, antrenor Timișul Șag)

About Gabriel Toth

Leave a Reply