Proiectul ASU Politehnica prinde contur

Politehnica revine la origini. Din toamnă, echipa Universității, ASU, va evolua în Campionatul Județean (Liga a V-a). Druckeria și Peluza Sud nu vor susține proiectul numai din tribună, miercuri lansându-se o campanie de strângere de fonduri pentru gruparea studențească.

FC Politehnica a intrat în insolvență. Autoritățile locale au mutat Recașul pe „Dan Păltinișanu” și l-au rebotezat în Poli. Deși pare greu de crezut, spiritul studențesc n-a murit încă. El există în continuare, în curtea Universității Politehnica, acolo unde, în 1921, se năștea proiectul marelui matematician Traian Lalescu. După mai bine de 90 de ani, Poli e nevoită să se întoarcă la origini, pentru un nou început curat, moral și sănătos.

Peluza Sud și Druckeria au lansat miercuri o campanie de strângere de fonduri pentru ajutarea echipei ASU Politehnica, proaspăt promovată în Liga a V-a.  După numai două zile, au început să apară primele rezultate concrete: 43 de membri cotizanți, 1290 RON strânși din cotizații, 150 RON + 20 Euro cotizații externe, vărsate în contul Druckeria. În total, 1440 RON + 20 de Euro, bani strânși în doar 48 de ore, semn că iubirea pentru adevăratul spirit al Politehnicii e încă vie.

Într-o primă fază, suma adunată din cotizații va fi destinată achiziționării a două rânduri de echipamente pentru echipa universitară. Un echipament (sort/tricou) costă 70 de lei, astfel că pentru 50 de echipamente + imprimare va fi nevoie de aproximativ 4000 de lei.

Cum puteți cotiza?

Proiectul ASU Politehnica se bazează pe o cotizație anuală, în valoare de 20 de lei. Prin plata acestei sume orice suporter va avea calitatea de „membru cotizant”, modul de organizare fiind inspirat de modelul fanilor Ripensiei („Garda Ripensia”) și a galeriei poliste din anii 70 („Suporter Club Poli”)

Periodic se vor organiza întâlniri ce vor fi anunţate din timp, în cadrul cărora doritorii se vor putea înscrie şi îşi vor putea achita cotizaţia. Cotizaţiile se vor putea achita la sediul Druckeria (B-dul Regele Ferdinand, nr. 2 – „Casa Politehnicii nr. 1”), în fiecare zi între orele 16:00 şi 18:00. Înscrieri pentru plata cotizaţiei se pot face, de asemenea, pe adresa de e-mail peluzasudtimisoara@gmail.com, la numărul de telefon 0722.165.666 (Sorin) sau pe Facebook, pe contul „Peluza Sud Timişoara” (www.facebook.com/peluzasudtimisoara); astfel se poate stabili o întâlnire cu un reprezentant al suporterilor pentru plata cotizaţiei şi înscrierea ca membru cotizant. În cazul în care cunoşti mai mulţi doritori pentru această acţiune, poţi strânge banii de la mai multe persoane, iar apoi poţi ţine o evidenţă a acestora printr-un tabel (nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail), datele din acesta fiind apoi centralizate. Dorim să ducem la bun sfârşit acest proiect cu transparenţă şi comunicare maximă, astfel încât în fiecare săptămână va fi anunţat (prin intermediul Internetului – Facebook, forum, etc.) numărul total de abonamente şi suma de bani strânsă până în acel moment”, a anunțat Peluza Sud.

De asemenea, cotizațiile se pot plăti și în conturile Druckeria, cu mențiunea „cotizație ASU Politehnica” sau însoțită de un mail pe adresa peluzasudtimisoara@gmail.com. Numerele de cont la care puteți vira cotizațiile sunt: RO76 RZBR 0000 0600 1231 2108 – in lei si RO29 RZBR 0000 0600 1231 2954 – în euro (swift RZBR ROBU), ambele deschise la Raiffeisen Bank – agenția Banat.

E important de menționat faptul că accesul la meciurile echipei ASU Politehnica nu va fi restricționat de plata cotizației. Orice suporter dorește să asiste la meciurile singurei grupări studențești a orașului, are asigurată intrarea liberă pe stadionul „Știința”.

„Împreună putem realiza lucruri frumoase şi putem demonstra că respectăm tradiţia iniţiată de părinţii şi bunicii noştri, aceea de a ne uni atunci când ne e greu, aceea de a nu ne da bătuţi atunci când totul în jurul nostru ne spune că ar trebui să o facem. Luptăm, luptăm împreună, şi încercăm să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus, ÎMPREUNĂ!” (Peluza Sud Timișoara).

About Gabriel Toth

Comments

 1. Kaka says

  Baietii,nu va dau mai mult de 6 luni sa stati “atarnache” pe langa echipa din liga 5.Pacat ca nu mai este IAncu va va mai cotizeze vreo deplasare care sa se lase cu betie si furaciuni din benzinarii.Mihalcea ii un mare,mare pokemon!!!

  • sustin timisoara says

   ai mare dreptate despre mihalcea …pe vremea cand responsabil de deplasari era brancovan erau mai ordonat…si in peluza se impune mai bn ….dar au au veni no name astia sa conduca o peluza

 2. Alex Poli says

  Sper ca nu va ganditi sa nu suntineti Poli din liga 2.Daca va faceti echipa nu trebuie sa tratati see you indiferenta si celalalte cluburi timisorene.

 3. Bota Claudiu says

  credeti ca fara voi nu o sa fie galerie pe dan paltinisanu asta sa o credeti voi…cand a-ti sustinut aek a fost poli adevarata vai de capu vostru…un mare bravo primarului Robu ca nu a lasat fotbalu din TIMISOARA sa moara.

 4. Davyd Toma says

  acest proiect nu este unul serios o sa vedeti voi va fara bani nu aveti nici o sansa daca o sa promovati pana in LIGA A-IV-A mai sus nu aveti cum!

 5. mikesh55 says

  Perfect! Ma bucur ca multe din gandurile si convingerile mele se regasesc si in acest articol.
  M-as bucura daca la aceste meciuri cu intrarea gratuita s-ar organiza si colecte pentru asigurarea unor fonduri mai solide si inceperea de atragere a cat mai multi sponzori!
  Sint alaturi de voi!
  Hai Poli!

 6. Doru Silviu says

  In primul rand trebuie mentionat ca Druckeria nu este o grupare de peluza propriu-zisa. Druckeria, asa cum.
  titulatura o spune este “Asociatia Suporterilor Timisoreni”, nu polisti, nu alb-violeti, nu neaparat ultra, ci a.
  noastra a tuturor.

  Cu declaraţia asta cum rămâne? Lovind în ACS POLI vă încălcaţi propriul statut.

 7. another team says

  Sustinerea ASU mi se pare o chestie frumoasa dar romantica.Sper ca realizati ca Peluza Sud sau Drukeria odata implicate in acest proiect nu se mai pot intoarce niciodata pe EL MONUMENTAL !
  Iar daca o vor face, vor compromite pt. TOTDEAUNA imaginea suporterilor viola, aflati oricum intr-o criza de identitate (poli-dacia pitesti,poli-aek,poli-ac recas…)

 8. another team says

  Ma bucura ca inca de la inceput ati invatat sa folositi cenzura ,nepostand mesajele care nu va convin.Nu mi-am facut nici o clipa iluzii ca veti urmari interesele sportului timisorean.Druckeria este o asociatie politizata,care urmareste interesele personale ,de imagine si economice a catorva persoane din conducere in detrimentul membrilor .

Leave a Reply