Probleme medicale la BC Timișoara, înaintea duelului cu BC Mureș

bc timișoara petricevicDuminică, în sala „Constantin Jude”, se întâlnesc două echipe cu orgoliul rănit, BC Timișoara și BC Mureș. Ambele formații vin după înfrângeri în Liga Națională, ardelenii pierzând chiar ultimele două dispute, ambele pe teren propriu. Formația pregătită de Dragan Petricevic s-a confruntat cu serioase probleme medicale în săptămâna premergătoare jocului, însă tehnicianul bosniac e convins că dacă jucătorii săi vor avea o atitudine pozitivă pe toată durata celor 40 de minute, își vor putea adjudeca victoria.

BC Timișoara a dat uitării eșecul de săptămâna trecută, de la Târgu Jiu, 68-78 cu Energia și se concentrează pe partida de duminică, atunci când va primi vizita formației din Târgu Mureș. Ardelenii vor veni pe Bega setați să câștige, mai ales că în ultimele două jocuri au fost învinși chiar pe teren propriu: 75-77 cu SCMU Craiova și 78-85 cu BCMU Pitești.

„O echipă bună, stabilă, care cu siguranță va avea o reacție, după două meciuri pierdute acasă, pe care le putea, la fel de bine, și câștiga. Nu mi se pare că Mureșul e o echipă ce trece printr-o criză. Din ce am înțeles, în structurile lor, aceste două înfrngeri sunt luate ca parte din sport. Cu siguranță, o astfel de abordare îi va ajuta pe jucători să vină la Timișoara cu un moral destul de ridicat. Credeți-mă, o echipă ca Târgu Mureș, care în ultimii doi ani s-a aflat în vârf, va avea o reacție. Noi, la rândul nostru, vom încerca să practicăm un baschet bun și să câștigăm acest meci. Cred că dacă vom avea atitudinea din primele 25 de minute ale meciului de la Târgu Jiu, și să o păstrăm pe toată durata jocului, atunci ne putem gândi la un rezultat bun”, a declarat antrenorul „leilor”, Dragan Petricevic.

În acest start de sezon, cel mai periculos jucător al Mureșului s-a arătat a fi Vaidotas Peciukas, cu o medie de 17.7 puncte pe meci. În primele trei runde, cel mai bun recuperator a fost Ousmane Barro, cu o medie de 12.0, iar cel mai bun pasator, Edi Sinadinovic Stojiljkovic, cu 5.3 assisturi pe joc.

 

Manigat și Pesic, incerți

 

Problemele medicale încep să se înmulțească la BC Timișoara. La antrenamentul din această dimineață, au lipsit doi dintre jucătorii de bază, Jahenns Manigat – care n-a participat la nicio ședință de pregătire toată săptămâna și Milos Pesic – accidentat ieri.

„Avem probleme în ceea ce-l privește pe Manigat, care nici nu s-a antrenat în această săptămână, el încasând câteva lovituri destul de dureroase în meciul de la Târgu Jiu. De asemenea, Pesic s-a accidentat ieri și rămâne de văzut ce șanse sunt să joace duminică”, a precizat Dragan Petricevic.

 

Zlatko Jovanovic, în revenire

 

O veste bună e legată de Zlatko Jovanovic, care s-a antrenat normal pe toată durata săptămânii. Căpitanul lui BC Timișoara suferise o entorsă la gleznă în finalul jocului cu Timba, din runda a doua, el intrând sâmbăta trecută, la Târgu Jiu, după ce efectuase doar două antrenamente.

„Zlatko s-a antrenat normal în această săptămnă, dar și la el se adună anumite lucrui și se simte. Dacă nu mă înșel, el n-a pierdut nicio săptămână de pregătire de când se află la această echipă. A fost decesul tatălui, care i-a luat câteva zile din pregătire, câteva nopți nedormite. Apoi, a venit și entorsa de după meciul cu Timba. Înseamnă mult”, a mai spus Petricevic.

Partida BC Timișoara – BC Mureș Târgu Mureș va avea loc duminică, de la ora 17.30, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply