Primele puncte pierdute de Ripensia: 1-1 la Giarmata


Ripensia Timișoara și-a întrerupt șirul de victorii în această după-amiază, la Giarmata, pe terenul celeilalte formații cu maximum de puncte din Seria I a Campionatului Municipal. Elevii lui Radu Suciu și Ovdiu Olariu au dominat mare parte din meci, însă în cele din urmă au trebuit să se mulțumească doar cu un punct, și acela asigurat în prelungiri.

Ripensia Timișoara n-a scăpat de ce se temea mai mult. Roș-galbenii au irosit primele puncte din acest sezon la Giarmata, în fața „satelitului” divizionarei C din localitate. Gazdele au aliniat o echipă formată în totalitate de jucători ce se pregătesc cu prima echipă, unii dintre ei chiar titulari constanți în Liga a III-a.

După un început mai bun al trupei din Giarmata, Ripensia a pus stăpânire pe joc și a trimis primele semnale de alarmă către poarta foarte tânărului Mihai Marian. Năvală a tras puțin peste în minutul 18, Boghian n-a nimerit ținta cu un șut din întoarcere, pentru ca Nicolin să zguduie transversala, dintr-o lovitură liberă, în minutul 38. De partea gazdelor putem nota până la pauză doar contraatacul finalizat de Băișan în minutul 27, cu un șut puțin pe lângă poarta lui Mercescu.

În repriza secundă, tot Ripensia a avut inițiativa, însă Moisuc a fost aproape de a-l surprinde pe portarul oaspeților în minutul 59, cu un șut din lateral dreapta, respins în cele din urmă în corner. În minutul 66, talentatul Adi Popa a fost aproape de deschiderea scorului, însă șutul său din marginea careului a căpătat prea mult efect și s-a oprit în bara laterală. Fără îndoială, cea mai mare ocazie a meciului s-a consemnat în minutul 71, atunci când șutul lui Boghian a fost respins în față de către Marian, iar nou-intratul Nichitean a trimis puțin pe lângă poarta goală.

Ocaziile ratate de ripensiști s-au răzbunat însă la cealaltă poartă în minutul 80, atunci când Moisuc a marcat, după o nesincronizare între fundașul Uzun și portarul Mercescu. Giarmata putea face chiar 2-0 cinci minute mai târziu, însă șutul ex-polistului Tăbăcaru, scăpat singur spre poartă, a ratat de puțin ținta. Ripensia a reușit să salveze în cele din urmă un punct, Adi Popa transformând un penalti în cel de-al doilea minut de prelungire al meciului.

S-a încheiat 1-1, iar cele două grupări continuă să meargă cap la cap în Campionatul Municipal.

Millenium II Giarmata (antrenor Călin Cojocaru): Marian – Lukics, Oneț, Gârba, Negruț, Moisuc, Gherghe, Corlățeanu, Tăbăcaru, Mihuța, Băișan (cpt.)

Ripensia Timișoara (manager Radu Suciu): Mercescu – Hoța, Uzun (cpt.), Mureșan, Petrișor – Năvală, Michi, Costândana, Popa, Nicolin – Boghian. Au mai intrat Nichitean și Mogoș.

Reacții la cald

„N-am văzut un nivel atât de bun la un meci de Municipiu. Jocul a fost mai închis, datorită faptului că s-au întâlnit cele mai bune echipe din campionat. S-a văzut la noi lipsa de experiență. Cu excepția lui Băișan, toți sunt foarte tineri, iar asta s-a văzut. Portarul ne-a scos de 2-3 ori, pe final a greșit, dar asta este, trebuie să învățăm din greșeli. Ripensia e o echipă bună, un club ce pare destul de serios, au o serie de jucători cu experiență în lot, dar eu zic că ne-am ridicat cel puțin la nivelul lor”. (Călin Cojocaru, antrenor Millenium Giarmata)

„Sunt două puncte pierdute, dar era clar că vom avea parte de un meci greu. Contrar cursului jocului, am luat un gol, din nou pe o neînelegere între portar și fundaș. Se vede că încă se lucrează, ăsta e rezultatul acestui început. Până vom începe să ne cunoaștem cu toții, va mai dura. Gazdele au avut în lot mulți jucători de divizia C, și mă bucur cu atât mai mult că am controlat acest joc și lumea a văzut asta. E singura formație cu care ne-am luptat de la egal la egal”. (Ovidiu Olariu, antrenor Ripensia)

About Gabriel Toth

Leave a Reply