Prima victorie pentru BC SCM Timișoara a venit în capitală! Alb-violeții au triumfat în fieful lui Dinamo

© Emanuel Titus Iliesi

Noul căpitan, Mladen Jeremic, a fost principalul realizator pentru BCT în deplasarea de la Dinamo (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

BC SCM Timișoara s-a întors învingătoare din prima deplasare a sezonului, cea de ieri, de la București, de pe terenul lui Dinamo. Trupa lui Nenad Mandic a controlat ostilitățile în capitală, cu excepția sfertului 3, și a reușit să-și treacă în cont primul succes stagional, după 73-64 în fața alb-roșiilor. O partidă în care timișorenii s-au remarcat în mod deosebit la câteva capitole statistice (recuperări, puncte sub panou), dar care a scos din nou în evidență aportul redus al băncii, așa cum s-a întâmplat și în prima etapă, în înfrângerea cu U-BT Cluj.

Dinamo București era o necunoscută, în mare parte, pentru timișoreni înaintea partidei de ieri, în condițiile în care formația din capitală a stat în prima etapă, din cauza retragerii nou-promovatei CSM Ploiești. Cu un lot în care s-au făcut numeroase schimbări, chiar pe ultima sută de metri, Dinamo nu a avut consistență în prima jumătate a meciului, controlată clar de alb-violeți. Timișoara a condus la șase lungimi după primul sfert, 23-27, iar apoi și-a majorat ecartul la nouă puncte până la pauza mare, 42-33. Dinamo a pus probleme doar în sfertul 3, în care a reușit să recupereze 6 puncte din handicap (51-54), însă elevii lui Nenad Mandic au gestionat mult mai bine finalul, oprind tabela la diferența de 9 puncte, înregistrată și la jumătatea meciului: 73-64.

BC SCM Timișoara a dominat jocul sub panou, reușind să marcheze 38 de puncte „in paint”, în vreme ce gazdele au izbutit doar 24. De asemenea, bănățenii au câștigat clar duelul recuperărilor: 39-23. În schimb, ceea ce s-a remarcat și după meciul cu U-BT Cluj, de luni, s-a repetat și ieri, în capitală, BCT nereușind să aducă decât 5 puncte de pe bancă, toate prin cubano-americanul Adrian Diaz. În schimb, rezervele lui Dinamo au contribuit cu 13 puncte la zestrea echipei.

Principalul marcator al timișorenilor a fost căpitanul Mladen Jeremic, cu 23 de puncte, urmat de Milos Komatina 22, Octavian Popa Calotă 12, Marko Cakarevic 5, Ionuț Drăgușin 5 și Adrian Diaz 5. De partea cealaltă, Sutalo și Thomasson au reușit câte 14 puncte pentru Dinamo, fiind urmați de Orbeanu 10, Tasic 9, Kljajevic 8, Virna 5 și Graham 4.

About Gabriel Toth

Leave a Reply