Prima victorie externă s-a conturat după pauză: Șoimii Pâncota – Politehnica Timișoara 0-3

unnamedPolitehnica Timișoara a reușit să culeagă toate cele trei puncte din cea mai facilă deplasare a sezonului, cea de la Șiria, cu Șoimii Pâncota. Succesul s-a conturat însă mai greu decât era de așteptat, abia în ultima oră a jocului. Alb-violeții s-au impus cu 3-0 și, cel mai important, iau o gură de aer proaspăt, extrem de ecesară într-un campionat de ligă secundă extrem de epuizant, atât din punctul de vedere al programului, cât și al nivelului.

Antrenorul Sorin Brîndescu a început jocul de la Șira cu o formulă utilizată foarte rar, 4-4-2, cu fostul și actualul golgheter, Bădăuță și Blănaru, în avanposturi. Pe bancă a rămas, din nou, căpitanul de drept, Cristian Gălan, fiind preferat cuplul de fundași central care a dat satisfacție în jocul cu FC Brașov, Telescu – Todorov.

Un sistem care nu a însemnat și un joc eficient pentru Politehnica. Timișorenii au dominat teritorial în prima repriză, însă au făcut-o steril, fără să își creeze ocazii clare de gol în prima repriză. Prima fază notabilă la poarta lui Oprea s-a petrecut în minutul 35, atunci când Birău a tras de la 35 de metri, puțin pe lângă vinclu. Surprinzător, ocaziile importante au aparținut gazdelor. În minutul 31, unul dintre remarcații gazdelor, francezul Taider, a tras de la 25 de metri, pe direcția portarului Constantinescu. Apoi, în minutul 38, veteranul „Bebe” a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, însă același Constantinescu s-a întins și a reușit să rețină.

La pauză, Sorin Brîndescu i-a scos pe Ghinescu și Vucea, ambii șterși în prima repriză și i-a aruncat în luptă pe Bilia și Niță, care și-au pus imediat amprenta pe joc, dar și pe tabela de marcaj. În minutul 57, Bilia trimite o minge în adâncime, Niță o ajunge aproape de linia de fund, o trimite în careu, iar Bădăuță înscrie simplu, din 6 metri. În minutul 74, a căzut și golul al doilea al timișorenilor: corner executat de Birău, iar Telescu înscrie cu capul, transversală-gol. În fine, în minutul 82, Patrick Niță a înscris din apropiere, după o minge pierdută de portarul Oprea, într-un duel cu Bădăuță. De altfel, tânărul goalkeeper al Pâncotei s-a și accidentat la respectiva fază, fiind înlocuit cu Horvath.

S-a încheiat 0-3 la Șiria, între Șoimii Pâncota și Politehnica Timișoara, iar pentru alb-violeți urmează un joc infinit mai greu sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Luceafărul Oradea. Pe de altă parte, Pâncota ajunge la un golaveraj de 1-65, după doar opt etape scurse din acest sezon.

Șoimii Pâncota (antrenor: – ): Oprea – Stelitano, Vulpe, Dulap, Sarr – Farcaș, Copilescu, Ianc, Taider – Stoichițoiu, Mitu (cpt,). Au mai intrat Horvath – Ursoi și Pătrașcu.
Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): A. Constantinescu – Motreanu, Telescu (cpt.), Todorov, Taub – Vucea, D. Constantinescu, Birău, Ghinescu – Bădăuță, Blănaru. Au mai intrat Bilia, P. Niță, Mărgărit.

About Gabriel Toth

Leave a Reply