Politehnica revine pe „Știința”! Alb-violeții întâlnesc ACS Ghiroda, la primul test din perioada cantonamentului

Politehnica Timișoara va disputa mâine, la orele prânzului, primul test de la intrarea în stagiul de pregătire centralizată și cel de-al patrulea al perioadei de iarnă. Elevii lui Bogdan Andone vor întâlni gruparea de Liga a III-a ACS Ghiroda, o mai veche cunoștință a alb-violeților, din prima jumătate a deceniului, atunci când ambele activau încă în Liga a IV-a.

„Băieții în Ghete” au început ieri cantonamentul desfășurat pe plan local. 23 de jucători vor fi sub observația staff-ului tehnic condus de Bogdan Andone până la finalul săptămânii viitoare, antrenamentele de acumulare fizică fiind „ornate” cu meciuri de verificare pentru Mera & co. Mâine, Politehnica se întoarce pe „Știința”, pentru a da piept cu o divizionară C, ACS Ghiroda. Partida va începe la ora 12:00.

Amintirile unui duel pe cinste în „D”

În urmă cu câțiva ani, cele două echipe erau rivale în lupta pentru promovarea în Liga a III-a. În fața Ghirodei, alb-violeții au un palmares net favorabil, înregistrând trei victorii și o remiză, însă formația de lângă Timișoara a „prins” barajul în dauna Politehnicii la finalul sezonului 2013/2014. Formația pregătită la vremea respectivă de Alin Miloș a fost învinsă la penaltiuri, în manșă unică, de reprezentanta județului Alba, Industria Galda de Jos, fiind nevoită să revină la duelurile din eșalonul de top al județului. În stagiunea următoare, Ghiroda s-a clasat abia pe a treia treaptă a podiumului, în urma timișorenelor Politehnica și Ripensia, marile favorite la accederea în „C”.

Să recapitulăm însă duelurile directe oficiale dintre Politehnica Timișoara și ACS Ghiroda:

30 august 2013 Politehnica – Ghiroda 3-0 (Făgețan 2, 33, Ardelean 77)
29 martie 2014 Ghiroda – Politehnica 1-1 (Filimon 86 – Iorgovan 60)
9 august 2014 Ghiroda – Politehnica 0-2 (Iorgovan 31, Ionaș 78-pen.)
28 februarie 2015 Politehnica – Ghiroda 3-1 (Ghinescu 2, Ilie 12, Rebenciuc 41 – Baranyi 89-pen.)

Alături de Răzvan Ghinescu, marcator în ultimul duel direct disputat în urmă cu aproape trei ani, se mai regăsește în actualul lot și Carol Taub, dintre cei care au prins în tricoul alb-violet vremurile duelurilor cu alb-albaștrii din Liga a IV-a. Să mai spunem că la primele trei întâlniri oficiale, pe banca Politehnicii se afla Paul Codrea, cel care a reușit, în vara anului trecut, să promoveze echipa din comuna sa natală în eșalonul terț, iar în iarna acestui an a făcut pasul spre Liga a II-a, preluând Ripensia.

În lotul Ghirodei, pregătit din această iarnă de Ilie Rotariu, se găsesc mai mulți foși poliști: Gîrlea, Gavriluță, Opriș și Panc, ultimul sosit în teste în această perioadă. Tot la alb-albaștri e legitimat și Patrick Niță, care susține probe în aceste zile la Luceafărul Oradea, după ce și-a încercat norocul chiar și la Liga I, fiind testat de FC Voluntari.

Pe lângă partida cu ACS Ghiroda de mâine, ora 12:00, de pe „Știința”, Politehnica va mai susține un meci de verificare în această săptămână. Sâmbătă, la Timișoara sosește CSM Școlar Reșița, ora și locul de desfășurare al întâlnirii nefiind încă stabilit.

About Gabriel Toth

Leave a Reply