Politehnica, pregătită de vizita Academicii Clinceni: „Poate pune probleme oricărei echipe din campionat. Sperăm să nu ne pună și nouă”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara se află în fața unui nou meci extrem de important pentru configurația clasamentului în partea sa inferioară. Alb-violeții joacă mâine, pe teren propriu, cu Academica Clinceni, o formație imprevizibilă, care deși se află tot în a doua jumătate a ierarhiei, e capabilă să pună probleme oricărui adversar. Drept dovadă, etapa trecută ilfovenii au trecut de una dintre fruntașele campionatului FC Brașov.

Deși trecută prin numeroase frământări la nivel de conducere în ultima perioadă, Academica Clinceni rămâne un adversar dificil pentru orice formație din „B”. În lotul pregătit de fostul portar al Brașovului, John Ene, se regăsesc nume consacrate pe prima scenă, precum goalkeeperul Florin Matache, mijlocașii Costin Gheorghe și Cornel Predescu sau atacantul Valentin Lemnaru.

„E un joc foarte important pentru noi, pe care trebuie să îl câștigăm. Avem însă în față un adversar bun, care etapa trecută a învins Brașovul. Au câțiva jucători experimentați, cum sunt Antohi, portarul Matache, dar și un atacant foarte bun, pe Coman, care deși e junior, e foarte periculos. Clinceni poate pune probleme oricărei echipe. Sperăm să nu ne pună și nouă”, a declarat Sorin Brîndescu.

Antrenorul alb-violeților speră ca elevii săi să rămână la fel de concentrați pentru jocul de mâine, cu Clinceniul, și cel de miercuri, cu Baloteștiul, chiar dacă echipa a primit o mână de ajutor ieri, odată cu retragerea echipei din Berceni, care o saltă peste linia retrogradării.

„Sper ca atmosfera să fie bună și să ne dea încredere, pentru a putea câștiga aceste jocuri pe care le mai avem de disputat acasă. În același timp, sper să nu fim prea euforici, prea relaxați, pentru că nu e cazul; asta am și discutat cu băieții după meciul de la Arad. Tot ce am făcut până acum, și înfrângeri, și victorii, și meciul cu UTA, toate sunt istorie și trebuie să privim cu maximă concentrare următoarele două jocuri”, a mai spus Brîndescu.

Tehnicianul polist a comentat și retragerea de ieri a ilfovenilor, care lasă liga secundă cu doar 18 competitoare și cu câte două grupări „libere” în fiecare etapă. „O retragere care distruge competiția, dar ce să facem? Trebuie să ne adaptăm din mers situației. Nici Berceni, nici Pâncota n-au pus probleme niciunei echipe, deci nu influențează dispariția lor configurația clasamentului. Dar era mai bine dacă știam de la bun început că vor fi 18 echipe, 17 etape și să jucăm săptămână de săptămână”, a comentat Brîndescu.

Una dintre principalele teme de discuție din ultima perioadă la nivelul eșalonului secund se leagă de amânarea primelor două etape din retur – programate tot în 2016 – o situație dorită de o bună parte a tehnicienilor din campionat. Nu însă și de Sorin Brîndescu, tehnicianul timișorean fiind la fel de ferm ca în vară, atunci când majoritatea echipelor a decis amânarea startului de campionat.

„Nu se pune problema cum mi-ar conveni mie. E o chestiune de principiu, pe care am ridicat-o și în vară, când s-a amânat campionatul. Nu contează cum convine unuia sau altuia, noi trebuie să dăm o notă de seriozitate și să respectăm ceea ce spunem. Dacă am spus că mai jucăm două etape din retur în acest an, ne pregătim și le jucăm și pe acestea. Nu să schimbăm planul competițional. E drept, dacă starea vremii îți dă terenuri impracticabile, poți să admiți o măsură de urgență. Dar vremea se arată bună, iar în primăvară n-ai siguranța că aceste două etape nu se vor amâna din nou. Se știe foarte bine, în martie, când încep retururile, sunt terenuri pline de apă, pentru că de obicei în martie plouă, astfel că nu văd rostul unei amânări în acest moment. Și așa campionatul se va întinde până în iunie, iar în acest ritm, riscăm să jucăm ultimele etape pe 40 de grade. Oricum, noi vom găsi de fiecare dată scuze și să ne plângem că ceva nu e bine. Ar trebui, în schimb, să găsim soluții și să respectăm ceea ce decidem, pentru că numai așa dăm dovadă de seriozitate”, a afirmat Brîndescu.

De altfel, starea precară a terenurilor e o problemă generală în întreg eșalonul secund. „Starea terenurilor reflectă starea societății noastre. Vorbim despre sărăcie și dezorganizare. De aici pleacă toate aceste probleme, cu care ne confruntăm și noi. Dacă nu ai bani, nu poți nici să faci terenuri bune, nu ai oameni și nici utilaje cu care să le întreții. Aici ar trebui să găsim soluții, să investim puțin în terenurile noastre, pentru a le face calitative. Așa, dacă așteptăm doar de la vreme și de la Dumnezeu, nu se va întâmpla nimic niciodată…”, a spus Brîndescu. Antrenorul Politehnicii nu a putut numi până acum un teren de bună calitate, dintre cele vizitate de echipa sa de-a lungul acestei prime jumătăți a campionatului. „Am dat peste terenuri bunicele, dar nu la nivelul pretențiilor anumitor cluburi. Nu de Liga I, bineînțeles. Cele mai multe echipe din această serie se confruntă cu astfel de probleme…”, a mai spus Brîndescu.

Partida Politehnica Timișoara – Academica Clinceni va avea loc mâine, de la ora 14:00, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi transmis în direct pe site-ul Radio Timișoara, stream-ul video fiind disponibil la următorul link: http://radiotimisoara.ro/video/

About Gabriel Toth

Leave a Reply