Politehnica a pornit pe lungul drum spre Suceava: „Ne așteaptă o adevărată drumeție”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Fotbaliștii Politehnicii Timișoara au decolat în această dimineață, de pe aeroportul „Traian Vuia”, cu destinația Iași. Din capitala Moldovei, echipa își continuă cu autocarul drumul spre Suceava, acolo unde mâine, de la ora 14:00, se va duela cu Foresta, pe stadionul „Areni”, în runda intermediară a Ligii a II-a.

O programare care nu avantajează deloc formația alb-violetă, nevoită să petreacă o bună parte a săptămânii pe drum. Să mai precizăm că întoarcerea echipei va avea loc imediat după meci, cu autocarul, iar sosirea în Timișoara e preconizată pentru dimineața zilei de joi.

„Urmează o deplasare extrem de dificilă. Am și spus-o la început, doar noi puteam să avem «norocul» ăsta, să prindem o deplasare la Suceava într-o etapă intermediară. Dintre toate locurile din țara asta, unde ne puteam deplasa mai ușor, am căzut să jucăm la Suceava. Încercăm să ne pregătim cât mai bine, să ne recuperăm până la ora meciului, pentru că timpul e foarte scurt. Ne așteaptă o adevărată drumeție până la Suceava”, a afirmat antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone.

Nici din punct de vedere fotbalistic nu va fi o misiune ușoară pentru Politehnica, în condițiile în care Foresta e o echipă în creștere. Pornită la drum cu o garnitură formată în totalitate din juniori, gruparea suceveană a fost preluată de un grup de investitori din străinătate, care au adus la echipă o serie de jucători de peste graniță. În acest moment, în lotul pregătit de Florentin Petre se regăsesc nu mai puțin de 11 stranieri, proveniți din opt țări: Franța (Diallo, Acolatse, Dalli-Amar), Moldova (Belevschi, Secrier), Belgia (Renquin), Italia (Masella), Ghana (Pappoe), Guinea-Bissau (Erdison), Armenia (Movsesyan) și Maroc (Boumina). Pentru Foresta a mai evoluat în acest sezon și francezul Khalid Chalabi, care s-a despărțit însă de echipă la finalul lunii octombrie.

„Vedem cum vom gestiona meciul, dar cert e că vom încerca să scoatem maximum posibi. Suceava e o echipă în creștere, cu jucători de calitate. Am și vorbit cu câțiva foști colegi, care mi-au confirmat că Foresta e o echipă bună. Nu e deloc ușor să joci la Suceava, unde lumea vine la meciuri. Permanent, sunt 2.500-3.000 de spectatori, e o presiune enormă. În plus, au câștigat în etapa trecută la Pandurii”, a mai spus antrenorul Politehnicii, Bogdan Andone.

La meciul de pe „Areni” va lipsi Raul Krausz, jucătorul utilizat în ultima vreme ca fundaș central fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, va reveni Dănuț Bilia, cel ce a absentat din același motiv la meciul din weekend, cu Știința Miroslava.

Partida Foresta Suceava – Politehnica Timișoara va avea loc mâine, de la ora 14:00, pe stadionul „Areni”, în cadrul etapei a 16-a din liga secundă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply