Politehnica, întrecută la scor de forfait de Pandurii Târgu Jiu

20161025164627_img_7402

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Aventura Politehnicii în Cupa României s-a încheiat în faza șaisprezecimilor de finală, după eșecul din această seară, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, 0-3 cu Pandurii Târgu Jiu. Alb-violeții au reușit să țină piept mai bine de 40 de minute unei echipe care, în ciuda dificultăților financare cu care se confruntă, păstrează în continuare jucători de mare experiență pentru nivelul Ligii I.

Atât Sorin Brîndescu, cât și Petre Grigoraș au menajat o parte a lotului pentru jocurile din campionat. La alb-violeți, au fost păstrați în afara lotului jucători precum Bădăuță, Ghinescu sau Gălan, în vreme ce Bilia a fost suspendat după eliminarea din meciul cu Olimpia Satu Mare. De partea cealaltă, au lipsit foști internaționali, precum Lucian Sânmărtean sau George Țucudean, dar în formula de start au figurat, chiar și așa, jucători cu nume, precum Herea, Voiculeț sau Obodo.

Startul de meci a fost unul tern, lipsit de ritm, prima ocazie notabilă fiind consemnată abia în minutul 20, atunci când, la o ieșire pe sub minge a lui Gkakos, vârful împins al oaspeților, Valentin Alexandru, a trimis pe lângă poartă din poziție bună. Cea mai mare ocazie a timișorenilor a venit în minutul 30, atunci când Vucea s-a trezit față în față cu portarul Stancu, dar a tras peste poartă. Pandurii a marcat în cele din urmă în minutul 41, atunc când Valentin Alexandru a reluat, din șase metri, recentrarea lui Valentin Muntean.

Repriza secundă a început exact așa cum s-a încheiat prima pentru alb-violeți, total nefast. În minutul 47, nou-intratul Dan Constantinescu l-a agățat în careu pe Pârcălabu, iar centralul Popa (Pitești) a indicat, fără ezitare, punctul cu var. Christian Obodo și-a asumat execuția și nu l-a iertat pe Gkakos. Până spre ultimele minute, Poli a beneficiat de două lovituri libere din pozție bună, irosite însă de Mădălin Stancu. Iar dacă golul de onoare al timișorenilor nu s-a arătat, a venit a treia reușită a gorjenilor, în minutul 90, prin Bunoza.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gkakos – Stefanovic, Telescu (cpt.), Todorov (46, D. Constantinescu), Taub – Stancu – Vucea, Dănăricu, Giuricici (65, Țugui), Mărgărit – Blănaru (75, Neamțu)
Pandurii Târgu Jiu (antrenor Petre Grigoraș): Stanca – Ungurușan, Pițian (46, Pleașcă), Vasiljevic, Bunoza – Voiculeț (68, Pirtea), Obodo – V. Muntean, Herea (65, Trifu), Pârcălabu – V. Alexandru

About Gabriel Toth

Comments

  1. Octavian Bocicariu says

    v-ati fi asteptat la alt rezultat? Eu nu? Atit se poate cu acesti jucatori si acest antrenor! sa zicem mersi daca ne salvam de la retrogradare!

Leave a Reply