„Pidi” Czmor, optimist înaintea meciului de la Pitești


BC Timba va încheia seria de meciuri grele la Pitești, acolo unde va întâlni una dintre cele patru reprezentante ale României în FIBA Eurochallenge. Deși pornesc ca outsideri în confruntarea din Trivale, elevii lui Bogdan Murărescu nu se consideră dinainte învinși. Semnalul îl dă chiar căpitanul „Pidi” Czmor, cel care e convins că el și colegii săi pot pune probleme trupei pregătite de Tudor Costescu.

După două înfrângeri succesive, în fața unor forțe ale campionatului – U Mobitelco și CSM Oradea – BC Timba se va deplasa în acest sfârșit de săptămână la Pitești, acolo unde se va duela cu BCMU din localitate. Căpitanul „urșilor”, Petru Czmor, e extrem de optimist în privința partidei din Trivale, fiind convins că formația antrenată de Tudor Costescu nu e de neatins.  „Ne așteptăm la un meci bun, mergem acolo să batem. Pot exista surprize, campionatul e destul de echilibrat și cred că ar fi posibil să câștigăm acolo. I-am studiat pe cei de la Pitești, sunt puternici, au jucători buni, dar rămân la părerea că putem să-i oprim”, a declarat Czmor.

BCMU Pitești e una dintre reprezentantele României în FIBA Eurochallenge, iar uzura provocată de puternica întrecere europeană poate constitui un avantaj pentru Timba. „Pentru noi poate fi un avantaj faptul că ei joacă în Eurochallenge. E obositor, am trăit pe viu o asemenea situație anul trecut, la BC Timișoara. Atunci când ai multe meciuri, inevitabil apare la un moment dat și oboseala. Contăm pe acest lucru la Piteși, plus că e posibil să-i prindem și pe ei o zi proastă”, a mai spus Czmor.

Amânare cu două zile

BC Timba a anunțat în această seară că a acceptat propunerea clubului piteștean de a amâna disputa directă cu două zile față de programarea inițială. Astfel, „urșii” nu vor mai juca vineri în Trivale ci duminică, ora fiind neschimbată, 18. Motivul invocat de gruparea argeșeană e programul încărcat al echipei, datorită participării în FIBA Eurochallenge. BCMU Pitești a pierdut, marți, pe teren propriu, 73-78 cu Mons Hainaut, iar la doar două zile după duelul cu Timba, elevii lui Tudor Costescu vo evolua în capitala Franței, pe terenul lui Paris Levallois.

About Gabriel Toth

Leave a Reply