Petrovic salvează un punct pentru ACS Poli


ACS Poli a reușit să smulgă un punct din deplasarea de la Mioveni. Alb-negrii au restabilit egalitatea în minutul 90, printr-un gol de kinogramă al fundașului Petrovic, după ce în minutul 63 gazdele conduceau cu 2-0.

ACS Poli bifează al doilea punct al sezonului la Mioveni, pe terenul unei formații despre care specialiștii spun că ar avea cel mai bun lot al seriei. Cu jucători experimentați, precum Andrei Mărgăritescu, Emil Dică sau Adrian Neaga, argeșenii s-au dovedit a fi o nucă tare pentru timișoreni, care au evoluat totuși destul de bine în partida de astăzi.

După o primă repriză fără goluri, însă dominată parțial de către ACS Poli, Mioveniul a punctat la numai trei minute de la reluare, prin Emil Dică, la capătul unei faze care a găsit defensiva timișoreană total desincronizată. În minutul 63, același Dică a transformat un penalti dictat în urma unul fault al portarului Kirev, iar la 2-0 speranțele alb-negrilor pentru măcar un punct păreau spulberate.

Nou-intratul Boștină a readus speranțele în tabăra bănățenilor, în minutul 67, atunci când a recepționat o pasă în adâncime, a stopat cu eleganță balonul și a trimis, la colțul scurt, pe sub portarul Popescu. Deși treziți la viață de reușita tânărului atacant, alb-negrii aveau să mai primească o palmă peste numai cinci minute, macedoneanu Sakir văzând roșu direct, după o intrare dură la Mazilu. Raportul de forțe avea să se echilibreze în minutul 82, atunci când portarul Octavian Popescu a ieșit hazardat la o minge lungă trimisă de Nanu și l-a faultat pe Szabolcs Szekely. Cum antrenorul Mioveniului, Mihai Ianovschi, nu mai avea la dispoziție nicio schimbare, Rică Neaga a îmbrăcat echipamentul de goalkeeper. După o oportunitate imensă irosită de Szekely, care a tras direct în portarul de ocazie al gazdelor, Aleksandar Petrovic a șutat cu sete de la 30 de metri, mingea oprindu-se în vinclul porții lui Neaga.

ACS Poli pleacă așadar de la Mioveni cu un punct nesperat, ținând cont de desfășurarea de forțe din repriza secundă. Timișorenii așteaptă sâmbăta viitoare replica Unirii Alba Iulia, formație ce a dispus în această rundă cu 1-0 de UTA.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Sakir, Bălace – Goge, Artean, Poparadu (cpt.), Nanu – Boldea, Szekely. Au mai intrat Boştină, Dobriceanu și Miculescu

CS Mioveni (antrenor Mihai Ianovschi): Popescu – Pasăre, M. Olteanu (cpt.), Miulescu, Dumitrache – Mazilu, Mărgăritescu, E. Dică, I. Stancu – Coşereanu, Năstăsie. Au mai intrat Răduţă, Panait şi Neaga.

About Gabriel Toth

Leave a Reply