Paula Kinikinilau s-a întors la RCM Timișoara: „Îmi doresc un nou titlu”


RCM Timișoara a reușit să îl readucă la echipă pe centrul tongalez Paula Kinikinilau. Cel mai important stranier al campioanei din 2012 a fost convins de vicepreședintele Dan Dinu să se întoarcă pe Bega, mai ales că acesta are mari șanse să evolueze în viitor și pentru echipa națională a României.

Paula Kinikinilau a revenit astăzi la Timișoara, pentru al treilea său „mandat” la RCM, după cele din sezoanele 2011 și 2012. Deși la finele ediției trecut de campionat, centrul născt în Tonga s-a despărțit de gruparea bănățeană, dorindu-și să rămână mai aproape de familie, Dan Dinu a reușit să-l convingă să se întoarcă.

Unul dintre principalele motive pentru care Kinikinilau a acceptat revenirea în galben-albastru e faptul că ar putea cât de curând juca pentru echipa națională a României, așa cum o face deja, de vara trecută georgianul Otar Turashvili. „Revenirea lui Kinikinilau nu e importantă doar pentru Timișoara, ci pentru întreg rugby-ul românesc, pentru că el e eligibil să evolueze la echipa națională a țării noastre. A fost una dintre propunerile noastre pentru el care l-au convins să se întoarcă”, a declarat Dan Dinu.

La rândul său, Kinikinilau pare încântat de idee, el având de gând să se și stabilească împreună cu familia sa în România, dacă va deveni unul dintre „stejari”. „Dacă e posibil, aș vrea să joc pentru România. în cazul în care mi se va oferi această posibilitate, o voi primi cu brațele deschise”, a declarat tongalezul.

Centrul în vârstă de 26 de ani își dorește să repete performanța realizată cu RCM Timișoara în 2013 și, dacă se poate, să câștige și titlul de cel mai bun străin, pe care l-a pierdut anul trecut în fața lui Michael Wiringi, de la Baia Mare.

„Am ajuns abia azi în Timișoara, nu știu cum arată echipa în noua formulă, dar sunt convins că suntem mai buni ca anul trecut. Eu îmi doresc foarte mult un nou titlu cu Timișoara. Dacă se poate, m-aș bucura să fiu declarat și cel mai bun străin din campionatul românesc”, a mai spus Kinikinilau.

Pe lângă Paula Kinikinilau, RCM Timișoara se gândește și la repatrierea lui Ben Tuiatua, care e însă accidentat în acest moment. Clubul mai discută cu încă un jucător pe acest post, dar totul depinde de decizia clubului japonez la care evoluează în prezent. „Suntem în discuții cu un jucător neo-zeelandez ce evoluează în Japonia. Până săptămâna viitoare, vom avea un răspuns, el își dorește să vină la noi, dar totul depinde de clubul său, dacă îl va lăsa să plece”, a mai spus Dinu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply