Patru jucători opriți în urma trialurilor la ASU Poli


ASU Poli a organizat, în această după-amiază, o ultimă triere a lotului cu care își va continua aventura în Liga a V-a. Antrenorul Antonio Foale a ales patru jucători care ar putea face față cerințelor de la formația alb-violetă și care vor fi reținuți în lotul lărgit al echipei

Antonio Foale le-a acordat astăzi o ultimă șansă „trialiștilor”. O echipă formată din jucătorii veniți în probe în ultima săptămână au întâlnit, pe arena „Știința”, echipa de bază a lui ASU Poli, ultimii impunându-se cu 4-2. Staff-ul tehnic al universitarilor a oprit, în cele din urmă patru jucători, care vor intra în angrenajul echipei la mijlocul săptămânii viitoare, atunci când ASU Poli va disputa un nou amical cu divizionara D, Avântul Bobda.

„A fost ultimul și cel mai concludent test pentru cei care au venit, adică jocul împotriva echipei noastre. A fost o surpriză plăcută pentru mine din partea unora dintre ei, am reușit să luăm patru băieți, care vor face parte cel puțin din lotul lărgit al echipei noastre. Miercurea viitoare mai avem un amical, din nou cu Bobda, pentru că tatăl meu vrea neapărat să mă bată. Lăsând gluma la o parte, vom vedea atunci cum se vor integra în echipa noastră, dar oricum ei vor rămâne și vor veni la antrenamente”, ne-a declarat Toni Foale, la finalul meciului-școală de astăzi.

Dubla legitimare, un risc pe care Poli nu și-l asumă

Odată cu punerea pe picioare a proiectului ASU Politehnica, la echipă s-au perindat o serie de jucători cu experiența ligilor a V-a și chiar a IV-a, care și-au exprimat dorința de a juca în tricoul alb-violet. O parte dintre ei însă nu și-au încheiat în totalitate conturile cu fostele lor echipe, ei figurând în continuare, la AJF, drept jucători legitimați la alte cluburi din județ. Staff-ul tehnic al „studenților” s-a debarasat rapid de jucătorii cu dublă legitimare, pentru a nu risca pierderea meciurilor la „masa verde”, în cazul înscrierii acestora pe foaia de joc.

„Din păcate, până în iarnă nu mai putem face transferuri, pentru că se pare că am fost păcăliți de unii dintre jucători. Ei spuneau că n-au mai jucat niciunde, iar la unii s-a depistat că sunt deja legitimați în altă parte, iar fără transfer nu au drept să joace pentru noi. Sunt jucători care oricum nu mai sunt la noi, am renunțat la ei, pentru că nu lucrăm ilegal sub nicio formă. Jucătorul primește 300 de lei amendă, trei etape de suspendare, iar noi perdem meciul dacă îl folosim. Nu putem risca așa ceva”, ne-a explicat Foale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply