OVERTIME: Baschetul timișorean, în fața găzduirii unui nou turneu final

DSCF0218-Small

Timișoara va organiza turneul final al campionatului dedicat jucătorilor sub 20 de ani. Sala Constantin Jude va găzdui meciurile care vor decide campioana la această categorie de vârstă în perioada 24-27 aprilie. În sezonul trecut, turneele finale ale Ligii II, atât la masculin, cât și la feminin s-au ținut în orașul de pe Bega.

Opt jucători care au câștigat anul trecut titlul Ligii II cu BC Timișoara au evoluat în acest an la categoria U 20. Georgian Păun a jucat în prima parte a sezonului actual la ultima clasată a Ligii Naționale. Cât a fost împrumutat la Farul Constanța, acesta a reușit o medie de 12,3 puncte în 19 meciuri, până la revenirea la BC Timișoara în februarie. Ceilalți jucători care au făcut parte și din echipa campioană anul trecut sunt: Vlad Szekely, Adrian Tamaș, Cătălin Sabău, Raul Covaciu, Adrian Căta, Sorin Diaconu și Vasile Tudor Stan. Șase din jucătorii care speră în acest sezon la medaliile de aur la U 20 au făcut parte din formația U 18 de la CSȘ Bega, campioană în sezonul trecut.

Turnee finale găzduite de sala Constantin Jude în ultimii ani

În sezonul 2009-2010, sala Constantin Jude a fost gazda turneului final masculin U18. CSS Bega se impunea în toate cele trei partide și lua titlul, fiind urmată de LPS Bihorul Oradea, cu două victorii și o înfrângere, Col. Nat. Aurel Vlaicu și CSS Unirea Iași. Din acea formație făceau parte Alexandru Olah, jucător cu evoluții apreciate în campionatul universitar american de când a plecat peste ocean, George Toth, Leonard Filip, Cătălin Petrișor sau Casian Todorov, care au făcut pasul spre prima ligă.

În anul următor (2010-2011), CSS Bega era gazda final 4-ului campionatului național masculin U 20. După victoria la 20 de puncte în semifinala cu CN Aurel Vlaicu, timișorenii au cedat finala în fața CSA Steaua Turabo. Meciul din ultimul act i-a adus în prim-plan pe Bogdan Tibîrnă și George Toth. Duelul pivoților a fost câștigat de jucătorul Stelei, cu 25 de puncte și 17 recuperări, față de cele 18 puncte și 14 recuperări ale lui George Toth. Deși au mai avut doi jucători cu double-double, Zoran Milencovici (14 puncte și 10 recuperări) și Leonard Filip (11 puncte și tot atâtea recuperări), CSS Bega a fost învinsă cu 53-60.

În sezonul competițional 2012-2013 Timișoara a dat ambele campioane ale Ligii II (U23). La precedentul turneu final găzduit de BC Timișoara, gazdele au reușit să câștige titlul Ligii II cu un bilanț de 4 victorii și o înfrângere în meciurile care s-au disputat la finalul lunii aprilie la sala Constantin Jude. Fetele de la BCM Danzio Timișoara au reușit să-și treacă în cont titlul la feminin după cele cinci turnee disputate, în clasamentul final contând toate rezultatele obținute de-a lungul sezonului, nu doar cele de la turneul final găzduit de Timișoara la începutul lunii mai. Alb-violetele au cedat o singură partidă, trecându-și în cont 13 victorii.

Leave a Reply