Octavian Popa Calotă: „Timișoara are tradiție în baschet și noi trebuie să o ducem mai departe”

baschet-CSU-Sibiu-BC-Mures-14-Copy

Octavian Popa Calotă e nerăbdător să își înceapă experiența la BC SCM Timișoara, a treia echipă pentru care va evolua în Liga Națională (FOTO: turnulsfatului.ro)

BC SCM Timișoara a anunțat, zilele trecute, perfectarea unui transfer important. E vorba despre Octavian Popa Calotă, un conducător de joc cu ștate vechi de lucru în eșalonul de elită al României, dar și în echipa națională. Cel poreclit „Kevin” a vorbit pentru site-ul oficial al clubului, scmtimisoara.ro, despre motivele care l-au determinat să lase Sibiul pentru Timișoara.

Octavian Popa Calotă și-a legat cea mai mare parte a carierei de CSU Atlassib Sibiu. Din 2005 până în vara acestui an a evoluat doar pentru formația de pe Cibiu, cu excepția unui singur sezon, 2011/2012, când a jucat la BCMU Pitești, alături de care a câștigat Cupa României, într-o finală chiar împotriva Timișoarei. Fundașul în vârstă de 31 de ani spune că proiectul pe termen lung propus de conducerea clubului de pe Bega l-a determinat să facă pasul spre vestul țării.

„Am ales să vin la Timișoara în primul rând datorită faptului că m-am simțit dorit la echipă. Mulțumesc pe această cale domnului Ilie Trițoiu și lui coach Nenad Mandic pentru oportunitate. Într-al doilea rând, m-a atras proiectul pe termen lung pe care se concentrează organizația și vreau să contribui la reușita sa. De altfel, am și semnat un contract valabil două sezoane”, a spus „Kevin”, care își dorește o prestație cât mai bună a echipei în viitorul sezon, care să onoreze tradiția baschetbalistică a Timișoarei. „Obiectivul meu e să îmi pun munca în folosul echipei. Îmi doresc să avem rezultate cât mai bune în campionat si cupă, chiar dacă ambele competiții vor fi aprig disputate. Timișoara are tradiție în baschet și noi trebuie să o ducem mai departe”, a continuat Popa Calotă.

Noul jucător al „leilor” spune că îl apreciază pe antrenorul Nenad Mandic, cel ce a reușit să repună echipa timișoreană pe picioare în sezonul trecut, unul extrem de zbuciumat pe toate planurile, și să o mențină în Liga Națională. „Din câte am văzut este un antrenor serios care își dorește să facă performanță. Un antrenor care și-a dovedit calitățile în partea secundă a sezonului trecut, când echipa se afla într-o situație dificilă și totuși a reușit să o salveze. Abia aștept să lucrez alături de el și staff-ul său”, a mai spus Octavian Popa Calotă.

„Kevin” a mai declarat, în interviul pentru site-ul oficial, că va avea familia alături la Timișoara. „Sunt tatăl a doi copii minunați care mă vor urma alături de soția mea la Timișoara. De fiecare dată când am luat decizii importante, m-am sfătuit cu soția mea. A practicat sportul de performanță, voleiul, și apoi a făcut un sacrificiu, a renunţat la sport pentru a se dedica familiei, așa că mi se pare absolut normal să mă consult, să vedem ce este cel mai bine pentru familie. Și ei sunt nerăbdători să vadă cum va fi și cum se vor acomoda”, a mai spus fundașul în vârstă de 31 de ani.

Octavian Popa Calotă se află în aceste zile la București, în cantonamentul echipei naționale a României, alături de noul său coleg de la BC SCM Timișoara, Zoran Milencovici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply