Obiectiv îndeplinit pentru Sebiș! Nu promovarea, ci victoria cu ASU Politehnica

DSC_0212 (Medium)ASU Politehnica a bifat astăzi cea de-a cincea înfrângere stagională, 1-3, în deplasare, la Național Sebiș. Timișorenii au avut inițiativa, au dominat per total jocul, dar au încasat trei goluri ușoare, în fața unei formații care a părut să-și construiască întreaga strategie pentru retur în jurul acestui meci.

Formația din Sebiș a așteptat cu nerăbdare jocul de astăzi, cu liderul ASU Politehnica. O rivalitate și o încrâncenare curioasă, pornită încă din iarnă, odată cu „săgețile” lansate de antrenorul care – culmea ironiei! – a scos gruparea din Țara Zarandului din cursa pentru promovare. Declarațiile războinice ale lui „Rică” Neaga cu privire la formația timișoreană au fost bine recepționate de Călin Cojocaru și de jucătorii Sebișului. La sfârșitul meciului, din vestiarul gazdelor răsunau refrene care pot fi cu greu reproduse, adresate în primul rând Timișoarei și mai puțin ideii de „Poli”, asta deși în actualul lot al Naționalului se regăsesc o serie de jucători originari chiar din Timișoara.

Cu o echipă odihnită, după „excursia” întreprinsă la mijlocul săptămânii, la Cisnădie (unde, printre altele, portarul Merșca a fost folosit în atac!), formația din Sebiș a stat la cutie, așteptând atacurile alb-violeților. Timișorenii, mai prezenți în joc în prima repriză, au fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 21, atunci când Bădăuță a fost agățat în careu, dar Gălan a nimerit doar bara din dreapta lui Bujor de la punctul cu var.

Sebișul, care a vusese deja câteva tentative pe contraatac, a înscris în minutul 28, la o neatenție a defensivei poliste, de care a profitat golgheterul Gelu Velici. Până la pauză, timișorenii au avut o singură șansă importantă de gol, prin Birău, al cărui șut de la 20 de metri a fost deviat în transversală de Bujor.

Nici în repriza a doua nu s-au schimbat datele problemei. ASU Politehnica a continuat să atace, să construiască, în vreme ce arădenii au început să apeleze din ce în ce mai des la durități. De altfel, și antrenorul Călin Cojocaru a fost trimis în tribună, după injurii adresate brigăzii de arbitri. Și totuși, pe fondul unui joc distructiv, Sebișul a găsit din nou drumul spre gol. Susan a făcut 2-0, în minutul 64, cu o lovitură de cap, după o fază în care apărarea timișoreană nu a reușit să respingă mingea din propriul careu. Apoi, în minutul 70, gazdele au beneficiat de un penalty, dictat la un fault în propria suprafața de pedeapsă comis de Birău, și transformat cu siguranță de Velici.

Alb-violeții au reușit, până la final, doar să reducă din handicap, în minutul 73, atunci când Bădăuță a transformat un penalty scos tot de el. În rest, elevii lui Sorin Brîndescu au atacat permanent, fără să reușească spargerea barajului alb-albastru din fața porții lui Bujor. În jocul bănățenilor s-a resimțit, spre final, și oboseala acumulată în ultima perioadă, în condițiile în care jocul de la Sebiș a fost al treilea în decurs de o săptămână, iar Sorin Brîndescu a aliniat, de fiecare dată, cea mai bună formulă.

Fluierul final a declanșat o bucurie de nedescris în tabăra arădeană, în ciuda faptului că șansele de îndeplinire a obiectivului declarat – promovarea – nu sar de zero.

Național Sebiș (antrenor Călin Cojocaru): Bujor – Rosenblum, Basic, Stupu, Keita, Susan, Z. Radu, Avramescu, Neacșu, Mihuța, Velici. Au mai intrat Zurbagiu, R. Rus, Sas și Cherecheș.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fișteag – Birău, Gălan, Todorov, Taub, Bilia, Marin, Țugui, Ghinescu, Sulea, Bădăuță. Au mai intrat Stancu, Codrea, Vucea și Giuricici,

About Gabriel Toth

Leave a Reply