O viteză în plus pentru Timișoara Saracens! Australianul Tom Cox ajunge pe Bega

1077267-18801516-1600-900Timișoara Saracens a perfectat un transfer important în această pauză competițională. Clubul de pe Bega s-a înțeles cu Tom Cox, rugbyst australian ce va împlini 27 de ani în toamnă și care poate acoperi posturile de aripă sau centru. A evoluat în puternica ligă Super Rugby, la formația Brumbies, din capitala Australiei, Canberra, fiind catalogat de specialiști drept cel mai rapid jucător pe care l-a avut clubul fondat în 1996.

Tom Cox s-a născut la 4 octombrie 1988 la Sunshine Coast, Australia, măsoară 1.86cm și cântărește 87 de kilograme. Postul său de bază e cel de aripă stângă, dar îl poate acoperi și pe cel de centru (nr. 12). Și-a început cariera la Maroochydore Swans, unde a fost unul dintre componenții de bază ai echipei, după care a trecut la Stingrays. La 22 de ani, a făcut pasul în Super Rugby, la ACT Brumbies, impresionând prin viteza sa. Deși nu a jucat foarte mult în prima formație, s-a remarcat mai mult în echipa de „Sevens” a clubului australian, alături de care a cucerit prima ediție a World Club Sevens, la Londra.

În ultimii ani, Tom Cox a fost chinuit de două accidentări grave, una la umăr și alta la gleznă, care l-au ținut departe de teren timp de 18 luni. Cea de-a doua accidentare a suferit-o în momentul trecerii sale la o altă formație din Super Rugby, Melborune Rebels.

La începutul acestui an, Cox a decis să-și întrerupă temporar cariera, pentru a-și finaliza studiile la Universitatea din Queensland, unde s-a specializat în management și comerț. Deși de-a lungul acestui an a avut mai multe oferte de pe plan internațional, a dat curs în cele din urmă solicitării de la Timișoara.

Tom Cox va fi prezentat oficial de Timișoara Saracens joi, în cadrul unei conferințe de presă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply