Nu s-a rupt mitul: CSM Știința Baia Mare – RCM Timișoara 20-20

13

RCM Timișoara nu a reușit nici de această dată să întrerupă șirul impresionant de invincibilitate al vicecampioanei CSM Știința Baia Mare de pe teren propriu. Deși au condus pe aproape toată durata partidei, galben-albaștrii s-au văzut egalați printr-un eseu de penalizare, dictat în prelungirile partidei.

RCM Timișoara a început hotărâtă partida de la Baia Mare, iar în minutul 3, Cătălin Fercu aducea primele puncte ale bănățenilor, dintr-o lovitură de pedeapsă. Tot fundașul galben-albaștrilor avea să transforme și penalitatea din minutul 15, urcând scorul la 6-0. Maramureșenii au replicat însă, cinci minute mai târziu, printr-un eseu semnat de pilierul Dico și transformat de Luke Samoa. Avantajul gazdelor n-a durat însă decât cinci minute, Rus culcând balonul în terenul de țintă advers, tranformarea lui Fercu stabilind și scorul primei reprize, 13-7 în favoarea campioanei.

Maramureșenii aveau să restabilească egalitatea la începutul mitanului secund, prin două lovituri de pedeapsă transformate de Luke Samoa, în minutele 46 și 53. Timișorenii nu s-au lăsat însă mai prejos și au revenit în avantaj în minutul 62, printr-un eseu al aceluiași Rus, transformat de nou-intratul Conache.

Finalul s-a disputat pe muchie de cuțit, băimărenii masându-i minute bune pe oaspeți în 22-ul propriu și, după nu mai puțin de trei lovituri de pedeapsă consecutive, arbitrul Radu Petrescu a acordat eseu de penalizare pentru gazde, piciorul lui Samoa aducând apoi cele două puncte necesare pentru restabilirea egalității.

S-a încheiat 20-20, o remiză ce amintește de cea înregistrată în luna mai a anului trecut, când timișorenii au scăpat tot în minutele de final victoria. Așadar, mitul invincibilității de pe teren propriu al băimărenilor n-a fost nici astăzi destrămat. Sunt deja șase ani și două luni, iar numărătoarea continuă…

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply