Nemeritat, după cursul jocului: Politehnica Timișoara – Chindia Târgoviște 0-1

Politehnica Timișoara a pierdut primul joc oficial al sezonului, cu 1-0, în fața Chindiei Târgoviște, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Alb-violeții au dominat întâlnirea, irosind în repriza a doua câteva ocazii imense, prin Bozian și Miholca, însă Cherchez a marcat în minutul 90.

Pe o căldură sufocantă, în ciuda căreia au venit totuși aproximativ 2.000 de spectatori pe Marele Oval, Politehnica a avut primele ocazii clare. În minutul 5, Plămadă a pătruns pe flancul stâng și a trimis în centru pentru Gelu Velici, care a tras însă pe direcția portarului Aioani. Trei minute mai târziu, același Velici a preluat cu spatele la poartă, l-a întors pe Gîsă, însă a trimis peste poartă. Chindia s-a apropiat și ea, încetul cu încetul, de buturile lui Murariu, prima oportunitate venind în minutul 10, prin Florea, care a șutat moale, din lateral dreapta, pe lângă poartă. În minutul 17, Cherchez a trimis o centrare de pe stânga, iar Mihaiu, apărut la finalizare, a reluat cu capul periculos, din șase metri, însă Murariu, cu un reflex de zile mari a respins în corner. Apoi, în minutul 35, Murariu a fost surprins ieșit la 20 de metri, însă Cherchez, de la mare distanță, nu a reușit să cadreze mingea pe poarta goală. Poli a ieșit din nou la rampă pe finalul primei părți, iar în minutul 45, Nicolescu a trimis, prin surprindere, de la 20 de metri, puțin pe lângă vinclu.

Poliștii au început mai bine și repriza secundă. În minutul 47, Cherecheș a pătruns pe flancul stâng, a intrat în careu, însă șutul său din unghi a fost respins din fața porții de Cornel Dinu. Apoi, în minutul 55, Plămadă a șutat în forță, de la 20 de metri, la câțiva centimetri de bara din stânga lui Aioani. A ieșit apoi la rampă Marvin Schieb, care în minutul 67 a urmărit un balon aproape pierdut pe flancul stâng, l-a păstrat în teren și a trimis în fața porții, dar Velici a ratat întâlnirea cu balonul. În minutul 70, același Schieb a așezat perfect pentru Bozian, care a șutat în forță, de la 18 metri, milimetric pe lângă poartă. Fază trasă la indigo peste zece minute, tot cu Schieb în rol de servant, de această dată pentru Miholca, al cărui șut din poziție centrală, de la 15 metri, a trecut puțin peste poartă. În minutul 87, un alt nou-intrat, Bănică, la prima atingere a balonului, a șutat de la 20 de metri, ușor din lateral stânga, la colțul lung, dar Aioani a respins spectaculos.

Contrar cursului jocului a venit însă golul Chindiei. În minutul 90, căpitanul oaspeților, Cristian Cherchez, a marcat cu un șut prin surprindere, la firul ierbii, de la 16 metri, deturnând toate punctele către Târgoviște.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Nicolescu – Schieb, Bozian, Plămadă (73, Miholca) – Velici (85, Bănică)
Chindia Târgoviște (antrenor Viorel Moldovan): Aioani – Martac, Gîsă, Dinu, Novac – Dumitrașcu, L. Mihai (86, B. Vasile), Rogoveanu (65, Neguț), Mihaiu – Cherchez, Florea

Pentru Politehnica urmează primul joc în deplasare din această stagiune. Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, alb-violeții vor evolua la Petroșani, cu nou-promovata ACS Energeticianul.

About Gabriel Toth