Meci închis în 56 de minute! CSU UVT Timișoara, pe un drum netezit către promovare

14595705_1109099625826273_2593219889634133295_nVoleibaliștii de la CSU UVT Timișoara au pornit cu dreptul în noua ediție a Diviziei A2 Vest. Formația pregătită de Sorin Grădinaru a bifat un succes categoric, 3-0 (25-14, 25-10, 25-18), în fața celor de la CSU Bravol Brașov. Trei puncte care au venit după doar 56 de minute pentru voleibaliștii timișoreni care, conform spuselor lui Sorin Grădinaru, par a avea un drum mai netezit față de anii trecuți spre mult visata promovare în Divizia A1.

Cu un lot omogen, în care nucleul de bază se află pe poziții încă dinaintea precedentei promovări, din 2011, CSU UVT nu pare a avea vreo emoție în actuala ediție a Diviziei A2 Vest. Diferența uriașă de experiență și valoare dintre formația timișoreană și celelalte participante s-a văzut și ieri, în prima etapă a campionatului. Un meci fără istoric, în compania echipei CSU Bravol Brașov, cu seturi câștigate la 14, la 10 și la 18. Mici emoții pentru amfitrioni doar în cel din urmă act, însă explicabile, în condițiile în care Sorin Grădinaru a rulat tot lotul.

Sorin Grădinaru a mizat, în partida de ieri, pe Unguraș (Bădiceanu), Schiesz cpt. (Bălulescu), Damian (Ungureanu), Reitmayer (Călin), Vîrlan (Marius Roșu), Moica, Toma (libero)

Desfășurarea scorului:

1: 8-2, 16-6, 25-14
2: 8-2, 16-7, 25-10
3: 0-2, 7-8, 16-12, 25-18

„Țintim pomovarea”

Antrenorul voleibaliștilor timișoreni, Sorin Grădinaru, nu exultă după victoria scurtă cu Brașovul, în condițiile în care adversarul nu a pus vreo problemă în jocul de ieri. „O victorie scontată. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă chioară, pentru că adversarul nu ne-a creat niciun fel de probleme. Să o luăm ca pe o victorie care ne-a adus trei puncte și să ne pregătim la fel cum am făcut-o până acum. Eu zic că sunt plusuri evidente față de anul trecut, dar și anumite lacune pe care vom încerca să le anihilăm în perioada următoare”, a declarat Grădinaru.

Față de alți ani, voleibaliștii au beneficiat, în vară, de un stagiu de pregătire centralizată și de meciuri de verificare. „Contează mult, pentru că se vede că băieții sunt în progres. Fiecare dintre ei se manifestă la un nivel superior celui de anul trecut, dar mai avem de lucrat la ansamblul jocului. Totuși, meciurile dificile vor fi cele din primăvara viitoare, acolo vom vedea dacă merităm să promovăm în Divizia A1”, a comentat Sorin Grădinaru.

Formația de volei masculin a Timișoarei a participat, din 2010 începând, la toate turneele de promovare, cu excepția celui din 2012, când echipa a activat în Divizia A1. Antrenorul Sorin Grădinaru spune însă că, în acest sezon, premisele sunt mult mai bune.

„Mai în glumă, mai în serios, putem spune că avem abonament la turneele de promovare. Dacă vom avea certitudinea unui sprijin consistent, vom aborda barajul din acest an în alt mod față de anul trecut, când am declarat că ne dorim promovarea, dar nu cu orice preț. Cred că anul acesta lucrurile s-au mai schimbat un pic și trebuie să spunem că țintim promovarea”, a afirmat Sorin Grădinaru, care a precizat că, în iarnă, e posibil ca lotul să fie întărit cu doi jucători cu experiență, în vederea barajului din primăvara viitoare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply