Marius Staicu și-a început aventura în alb-violet: „A venit momentul să joc pentru echipa mea de suflet”

Marius Staicu a efectuat ieri primul antrenament alături de noii săi colegi de la Politehnica Timișoara

Marius Staicu e primul transfer perfectat de Politehnica Timișoara în această vară. Atacantul în vârstă de 30 de ani a început ieri antrenamentele alături de noii săi colegi și speră ca revenirea sa în orașul natal să fie încununată de succes. Ultima sa aventură în fotbalul timișorean s-a consemnat în returul ediției 2013/2014, când a evoluat în Liga I pentru ACS Poli.

Marius Staicu a ales să revină acasă, după mai bine de trei ani petrecuți departe de Timișoara și speră să nu dezamăgească în tricoul Politehnicii.

„Sper să fiu sănătos în primul rând, pentru că e cel mai important, și să ajut această echipă cât pot de mult. Momentan sunt la început, mi-am dorit foarte mult să vin acasă și îmi doresc foarte mult să nu dezamăgesc. Sper să dau cât mai multe goluri și să acumulăm cât mai multe puncte. Cea mai mare parte a carierei mi-am petrecut-o departe de Timișoara, dar cred că a venit momentul să joc și pentru echipa mea de suflet”, a declarat Marius Staicu.

Atacantul născut la 11 iunie 1987 a spus și ce l-a convins să aleagă Politehnica. „În primul rând, aici am făcut primii pași în fotbal, aici am crescut și știu ce înseamnă culorile alb și violet. În plus, m-au determinat să mă întorc acasă și acești suporteri minunați, dar și proiectul pe care își doresc să îl dezvolte aici. Am văzut că e continuitate și sperăm ca, încetul cu încetul, să realizăm lucruri frumoase împreună”, a mai spus Staicu.

În sezonul trecut, Marius Staicu a evoluat pentru CS Mioveni, unde a fost antrenat, până spre finalul campionatului de un alt timișorean, Alexandru Pelici. Privind din exterior, atacantul mărturisește că a rămas cu o impresie plăcută despre Politehnica.

„Nu aș putea vorbi prea mult despre sezonul trecut, pentru că nu am fost aici, în mijlocul echipei. Însă din afară, Politehnica mi s-a părut o echipă care crește de la an la an și vrea să facă performanță”, a afirmat Staicu.

Noul atacant al Politehnicii e convins că viitoarea ediție a Ligii a II-a va fi mult mai puternică decât precedenta, în condițiile în care mai multe formații și-au anunțat ambiția de a se lupta pentru promovarea pe prima scenă.

„Părerea mea e că viitorul campionat va fi mult mai greu decât cel din sezonul trecut. Ați văzut și dumneavoastră, la Târgu Mureș a venit Dinu «Vamă», un conducător care are multe de spus, nu știu ce va fi la Pandurii sau UTA… Călărașiul am înțeles că are un buget destul de bun, la Mioveni nu știu exact ce se vrea… Oricum, sunt multe echipe foarte bune și va fi greu”, e de părere Staicu.

Marius Staicu s-a născut la 11 iunie 1987 la Timișoara, iar în cariera sa a evoluat pentru Poli, CF Benlloch (Spania) – la juniori, Calor Timișoara, Viitorul Sânandrei, Autocatania Caransebeș, CSM Școlar Reșița, Metalul Reșița, ACS Poli, CSM Râmnicu Vâlcea, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni. În sezonul precedent, a bifat 21 de apariții pentru CS Mioveni și a reușit să marcheze 5 goluri.

About Gabriel Toth

Leave a Reply