Marius Cociu: „Mai pot apărea surprize în lot”

marius-cociuASU Politehnica a reluat aseară pregătirile, având la dispoziție un lot extrem de numeros, în care au apărut și 12 jucători noi. Cu toții vor fi testați în aceste zile, urmând ca lotul să fie triat la jocul-școală programat sâmbătă. Managerul sportiv al liderului din C4, Marius Cociu, a vorbit despre nou-veniți și despre lupta din campionat.

ASU Politehnica a avut aseară, la primul antrenament, nu mai puțin de 12 jucători noi. E vorba despre Andrei Sulea (24 ani, FC Bihor), Valentin Tănăsie (20 de ani, Turnu Severin), David Berivoescu (16 ani, LPS Banatul), Andrei Dumiter (17 ani, LPS Banatul, via Orțișoara), Andrei Pop (16 ani, LPS Banatul), Cristian Biriș (18 ani, Luceafărul), Claudiu Zdrâncu (22 ani, Ripensia), Neoied Maxim (22 ani, Victoria Felnac – Liga 4 Arad), Ionuț Braniște (18 ani, Craiova), Patrick Peter (15 ani, LPS Banatul), Iulian Știrbu (15 ani, LPS Banatul) și Alexandru Niță (27 ani, Jimbolia).

„Pe lângă faptul că sunt jucători pe care ni i-am dorit, pe care am vrut să-i vedem la lucru și să-i testăm, sunt și jucători care au dorit să vină la noi, datorită atmosferei frumoase și a rezultatelor bune pe care le-am avut în tur. Sunt foarte mulți, pot să spun că au venit și juniori, dar și seniori. E o primă săptămână, în care ne vom pregăti pe plan local, iar în weekend, sâmbătă, vom avea un meci-școală, în urma căruia vom definitiva și lotul”, a declarat managerul sportiv Marius Cociu.

Oficialul polist a vorbit despre cel mai sonor nume din această listă, Andrei Sulea, care și-a dorit în mod expres să se alăture grupării alb-violete. Atacantul născut la 9 iulie 1991 la Târgu Jiu a evoluat în prima parte a campionatului în Liga a II-a, la FC Bihor, pentru care a marcat trei goluri. De-a lungul anilor, a evoluat la mai multe formații din eșaloanele doi și trei, precum Liberty Salonta, Silvania Șimleu Silvaniei, Minerul Lupeni, Arieșul Turda, FC Zalău sau Național Sebiș. „Sulea a fost și în vară, nu a rămas, jucând apoi la FC Bihor. Am stat cu el de vorbă zilele trecute, a fost dorința sa expresă de a veni la Timișoara. Mă bucur foarte mult de venirea lui”, a declarat Marius Cociu.

Managerul sportiv al lui ASU Politehnica spune că încă mai pot apărea surprize la capitolul veniri, precizând că nu se studiază doar pistele FC Caransebeș și FC Bihor, cele două divizionare secunde ce nu vor mai reveni în teren la primăvară.

„Mai pot apărea surprize. Noi ne dorim să întărim lotul. Cum am mai spus, ne jucăm șansa noastră în lupta pentru promovare, în niciun caz nu ne vom da la o parte. Dacă rezultatele ne vor permite, vom promova, aceasta este dorința noastră, a jucătorilor și a suporterilor. Orice pistă pentru transferuri e de urmărit, nu doar de la Caransebeș sau Bihor. Dar contează în primul rând ca acei jucători să accepte condițiile pe care le putem oferi noi”, a precizat Cociu.

Conducătorul polist a analizat pe scurt și bursa transferurilor din C4, spunând că e un lucru benefic în primul rând pentru nivelul competiției faptul că și celelalte formații s-au întărit serios.

„E foarte bine că se realizează transferuri puternice, iar nivelul competiției crește. Dar cred că pe noi nu trebuie să ne îngrijoreze decât modul în care ne comportăm în teren. Noi dacă vom merge pe aceeași pantă ascendentă și cu aceeași seriozitate, avem șansa noastră”, a mai spus Cociu.

ASU Politehnica se va pregăti pe plan local până miercurea viitoare, atunci când e programată plecarea în cantonamentul de la Moneasa. Față de lista amicalelor anunțată la intrarea în vacanță a jucătorilor, a mai apărut un joc, în 3 februarie, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, formație din Liga a IV-a Arad. Iată programul complet al perioadei de pregătire:

18 ianuarie – 26 ianuarie – Pregătire pe plan local;
23 ianuarie – Meci școală pentru trierea lotului;
27 ianuarie – 6 februarie – Cantonament la Moneasa;
30 ianuarie – Amical cu Olimpia Satu Mare la Salonta;
3 februarie – Amical cu Gloria Lunca Teuz Cermei;
6 februarie – Amical cu Crișul Chișineu Criș;
10 februarie – Amical cu Szeol Szeged (L3) – în deplasare, ora 15 (ora locală);
13 februarie – Amical cu Șoimii Pâncota;
17 februarie – Amical cu CS Ineu (deplasare);
20 februarie – Amical cu Sutjeska;
24 februarie – Amical cu Mama Mia Becicherecu Mic;
27 februarie – Amical cu Luceafărul Oradea;
5 martie – Prima etapă din retur

About Gabriel Toth

Leave a Reply